tiistai 6. maaliskuuta 2012

Mistä on hyvä balettitunti rakennettu?

Balettissa menestymiseen liittyy ehdottomasti laadukas opetus, hyvä keskittymiskyky, lihasten ja kehon hallitseminen, motivaatio, rytmitaju sekä maltti. Omasta mielestäni on kuitenkin myös tärkeää, että viihtyy omassa balettiryhmässään ja tunneilla.
Olen erittäin iloinen siitä, että oma ryhmäni ja varsinkin jatkoaikuisbalettiporukkamme on tullut hyvinkin tutuksi ja kaikki ovat varsin avoimia ja hyväntuulisia joka kerta, kun balettikoululle saavun. Myös nykäriporukassamme on varsin hyvä henki. Keskitason aikuisbalettiryhmäämme on tullut talven aikana paljon uusia kasvoja ja meininki on vielä vähän ujoa.Täytyy muistaa, että tottahan toki jokaisella on myös aina välillä hieman hiljaisempi päivä, mutta esimerkiksi eilen ennen jatkobalettia nauru raikasi, kun hepuloimme pukuhuoneessa hammaslääkärijuttuja.Itselleni on tärkeää, että tuntee kuuluvansa porukkaan. On mukavaa tuntea, että kukaan ei kääntele sinulle selkäänsä ja kaikki morjestavat reippaasti toisilleen. Teinimäinen mielenosoittaminen on jätetty sinne teini-ikään ja jokainen osallistuu tunneille (enimmäkseen) hymy huulilla. Tunnen toki ihmisiä, jotka eivät halua liittää harrastuksiaan ja kaveri-/ystävyysuhteitaan yhteen, mutta pääasia on kuitenkin se, että jokaisella on sellainen lunki ja hyväksytty olo tunneille tullessaan. Silloin pystyy paremmin heittäytymään liikkeeseen, eikä tanssiessa myöskään saa ujostella kontaktia toisen tanssijan kanssa. Baletissa kosketuskontaktissa ei niin usein olla (paitsi tangon kanssa ;)), mutta nykytanssissa täytyy pystyä olemaan luonnollisesti vaikka toisen päällä maatessa.

Kiitos kaikille omien ryhmieni tyypeille! On ollut mukavaa kuulua joukkoonne nyt reilun vuoden verran! Moikataan, kun tavataan.

6 kommenttia:

 1. Ihmiset ja tanssikoulun yleinen fiilis on mullekin ehdottoman tärkeitä. Tiedostan, että olen ollut onnekas, koska olen saanut tanssia samoissa ryhmissä parhaiden ystävieni kanssa, etenkin nyt näin aikuisemmalla iällä.

  Yksi mahtavimpia muistojani on se, kun kerran teatteri-ilmaisu & tanssi -tunnilla jotain harjoitusta tehdessä mua alkoi kamalasti itkettää - ja tajusin, että mun ei tarvitse pidätellä niitä kyyneleitä, vaan saan päästää ne ulos. Että ilmapiiri on niin avoin ja voi luottaa kanssatanssijoihin niin paljon! Se on ihanaa.

  Yhteishenki on mun mielestä tärkeä juttu myös siinä kohtaa, kun treenataan kisoihin; siksipä pidetäänkin oman kisaryhmäni kanssa taas tänä viikonloppuna pienet bilekset sushin ja viinin merkeissä. Joskohan tällä kertaa pikku hiprakassa tytöillä olis annettavana jo jotain kritiikkiäkin koreografille, kun ovat olleet vaan niin tyytyväisiä tähän asti :D

  VastaaPoista
 2. Toi luottamus itseään ja muita kohtaan sekä avoimuus on just sitä, mitä tämä laji vaatii. Ihanaa, että sulla on tollainen kirjaimellinen muisto siitä, miten olet tuntenut todellisesti kuuluvasi porukkaan. :)

  Itsellä on hyvin vaihtelevia muistoja tosta yhteishengestä muodostelmaluistelun ajoilta. Noviisiaikoina (12 - 14-vuotiaana) yhteishenki oli ehkä parhaimmillaan. 15-vuotiaana, kun siirryin junioreihin oli joukkueessa paljon itseäni vanhempia tyttöjä (tuolloin kolmenkin vuoden ikäero tuntui hirmuiselta...) ja omaa paikkaa joukkueessa joutui hakemaan hieman aikaa. Viikonlopun kestoiset kisat lähensivät aina ryhmää ja seuraavana kautena olikin jo aivan eri meininki, koska itse ei enää ollut "se uusi". Noi viini-iltamat kohentaa kyllä myös ryhmähenkeä sykäyksellä. :)

  Teetkö sä nykyää teidän koreogfariat, vai miten? Ootko päässyt jo tanssimaan itse?

  VastaaPoista
 3. baletti on niin upea laji ettei mitään vertaa siinä estetiikassa muuhun. Se on niin oma juttunsa. ihailen valtavasti ihmisiä jotka sitä harrastavat.
  löysin sun blogin just äsken! tulin lukijaksi!

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa akissfromthepast! :) Baletti on omasta mielestänikin kieltämättä kaunein tapa liikkua. Mahtavaa sen harrastamisessa on se, että tavoitteet (sekä tekniset että esittämiseen/estetiikkaan liittyvät) nousevat aina oman kehityksen mukaan seuraavalle tasolle. Koskaan ei voi tulla valmiiksi.

  VastaaPoista
 5. Toi on kyllä totta, että tanssitunnilla pitää pystyä olemaan kaikkien kaveri ja itsellä parhaat ystävät ovatkin juuri tanssitunneilta. Jos kaikki olisivat meidän tunneilla vain tuppisuina ja mököttäisivät itsekseen, ei se olisi läheskään yhtä mukavaa ja ihanaa!

  VastaaPoista