keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Dance Primo - unelmani toteutui

Olen päivitellyt blogejani hieman harvemmin lähiaikoina. Syynä tähän on ollut oman yrityksen perustaminen. Kyllä - insinöörinainen kyllästyi kuvaan tulevaisuudestaan, nimittäin siihen, että valmistuisin kortistoon ja muutenkin työni ei olisi sitä mitä haluaisin tehdä. Siitä se ajatus sitten lähti ja tyhjästä nyhjäistiin!

Käytin kaiken vapaa-aikani yritykseni suunnittelun ja perustamisen parissa. Perustin toiminimen, tein liiketoimintasuunnitelman ja markkinointisuunnitelman sekä useita laskelmia ja hain starttirahaa. Jokainen valo näytti vihreää, tein yritykselle nettisivut ja solmin yhteistyösopimuksia. Tässä on aikaansaannokseni, jonka takana voin ylpeänä seistä, selkä balleriinamaisen suorana: http://danceprimo.com/

Tie oli kivinen ja hidas, menetin yöuneni viikoiksi ja jouduin jättämään harrastukseni vähemmälle. Nyt kun markkinointi on käynnistynyt ja asiakkaita olen saanut, olen kiitollinen elämänkoululle, jonka läpi jouduin itseni rämpimään. Se epäusko ja hysteria, jota jouduin kokemaan oli itselleni vierasta, vaikka olenkin joutunut elämässäni paljon kestämään. Ilman läheisiäni en olisi tätä suota rämpinyt. Kiitos rakas Janne, että olet jakanut kanssani kaiken osaamisesi ja antanut olkapäätä jokaisena heikkona hetkenäni. Kiitos Inkku ja Kirsi, jotka olitte ensimmäiset, joille ideastani kerroin, ettette painaneet minua epätoivoon. Kiitos Elli, että ideoit kanssani ja olit aurinkona reitilläni. Kiitos Holopainen, että sain sinulta tukea ja tsemppiä silloin, kun en oikeasti enää ollut valinnastani varma. Kiitos Laura, joka tänään annoit minulle lopullisen uskon tähän hommaan. Kiitos Riina, turkulainen tanssija, joka uskoit ideaani ja autoit minua enemmän kuin uskotkaan. Rakastan näitä ihmisiä ja heistä yksikään ei ole ennakkoluuloillaan pilannut unelmaani, vaan he ovat uskoneet minuun silloin, kun kaikki toivo itseltäni on loppunut. Vilpitön kiitos ja suuri rutistus.

Tumblr_le8hn0jtln1qewzjho1_500_large
http://littlemissquotes.tumblr.com/


Toivotankin kaikki ihanat lukijani vierailemaan yritykseni Dance Primon nettisivuilla ja liittymään myös yrityksen Facebook-sivustolle. Ilman yhteistä intohimoamme, tanssia en olisi lähtenyt tälle vieraalle tielle ja ilman teitä en olisi uskonut tanssin voimaan ja siihen, että niin moni sitä rakastaa. Kumarran syvään teille jokaiselle ja toivon, että voimme kaikki yhdessä jatkaa intohimoamme aina viimeiseen päiväämme asti.

20090103041313
http://community.livejournal.com/blackcigarette/960200.htm

lauantai 23. huhtikuuta 2011

Tanssiva torni

Tervehdys kaikki tutuista plieistä päiväunia näkevät toverini! Nöyrimmät pahoitteluni heti tähän alkuun hiljaiseloni takia.

En ole päässyt tanssimaan reiluun viikkoon ollenkaan, sillä valitettavasti sain kuin sainkin raivostuttavan flunssan, jonka kourissa möyrin aina edellisviikon keskiviikosta, eiliseen asti. Samalla murenivat haaveeni yhdestä kokonaisesta vuodesta pysyä terveenä. Olen hyvin pettynyt, mutta toisaalta tämä yhden taudin sairastaminen on aika suuri muutos aikaisempaan, jolloin olin yleensä sen kahdeksan kertaa kipiänä vuoden aikana.

Edellisen viikon torstaina 14.4 raahauduin kovista kurrkukivuista ja lämpöilystä huolimatta Logomoon katsomaan Tanssivaa tornia äitini kanssa. Esitys oli alusta loppuun sellaista tykitystä ja aivojen haastamista, että ulostauduttuamme salista, olimme äitini kanssa sanattomia. "Tänään voi nähdä aika levottomia unia" muistan sanoneeni.


Sasha Papeljajev oli synnyttänyt ennennäkemättömän rakennelman ja spektaakkelin lavalle. Tanssijat etenivät rakennustelineillä, köysillä ja vaijereilla, ei pelkästään horisontaaliseen vaan jokaiseen mahdolliseen ilmansuuntaan kiipeillen, hyppien ja ennen kaikkea tanssien. Teos ei ollut käsittämätöntä nykytanssisekoilu, vaan siitä pystyi erottamaan tiettyjä koreografioita ja niitä jopa tanssittiin yhtäaikaisestikin, eikä pelkästään kaanonina tai jotenkin muuten taiteellisesti laskuja sekoittaen.

http://www.ts.fi/turku2011/arviot/index.html
Aurinkobaletin upeat tanssijat eivät päässeet lavalla helpolla. Sen lisäksi, että he suorittivat haastavat korografiat nappiin, he roikottivat toisiaan vaijereista, rakensivat "tornia", polkivat polkuautoa, kelmuttivat toisiaan, vaihtoivat toistensa vaatteita, huusivat, höpöttivät, nauroivat ja lauloivat. Esityksessä ajoituksella oli erittäin suuri merkitys, sillä monen metrin korkeuteen kohoava rakennelma ei ollut työturvallisimmasta päästä. Tanssi oli todella fyysistä ja voin vain kuvitella tanssijoiden totaalisen väsymyksen illan esityksen jälkeen.

Musiikki tuotettiin mitä kummallisimmilla soittimilla, joista kaikkia en musiikillisesta taustastani huolimatta tunnistanut. Mahtipontisuus oli välillä jopa pelottavaa ja alussa viereisen penkin pieni tyttö hyppäsikin äitinsä syliin. Itse olisin voinut tehdä samoin.

http://www.flickr.com/photos/reetausfashion/5598796852/


Mitä minulle jäi käteen? Kaiken kaikkiaan Tanssiva torni oli rohkea, kaunis ja aidosti jotain täysin uutta. Itselleni teos olisi auennut ehkä paremmin toisella näkemisellä, sillä Tanssiva torni oli hieman liian suuri kerralla pureskeltavaksi. Nautin kuitenkin psykedeelisestä tunnelmasta ja esistyksen visuaalisesta erilaisuudesta. Koreografiat olivat sellaista nykytanssia, jota olisin itsekin halunnut päästä tanssahtelemaan. Odotin vähemmän ja sain enemmän. Sasha Papeljajev ei ole peruskauraa ja voisin tituleerata häntä jopa oman alansa neroksi. Piste.


photo
http://www.flickr.com/photos/reetausfashion/5598781352/in/photostream/


P.S Täältä voit lukea Turun Sanomien arvostelun Tanssivasta Tornista. Ja täältä katsoa lisää upeita kuvia.

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Lattia on löytynyt

Eilinen baletti oli loistava! Meitä oli paikalla kuusi henkilöä, joten tilaa oli ja palautetta sai runsaasti.

Itselläni ehkä suurin asia, joka pitäisi saada korjattua on notkoselkä. Välillä, varsinkin vaikeammissa sarjoissa päästän selkäni notkisumaan täysin huomaamattani. Samalla ylösvetoni lysähtää ja kaikesta tulee tuplasi hankalampaa. Minulla on rakenteellisesti hieman notkoselkä ja vaikka alavatsani lihakset ovat kunnossa, saatan päästää selkäni notkistumaan. No, mutta harjoituksen myötä keskivartalon asento tulee luontevammaksi ja hienoa, että asia tulee korjattua tässä vaiheessa elintaivaltani, etten ehkä vanhempana sitten kärsi ristiselkäkivuista!

Tumblr_ljalfycg6p1qf5g5so1_500_large
http://doitsomethingnew.tumblr.com/


Tittidii, sain myös ihanaa positiivista palautetta! Olen nimittäin oppinut käyttämään lattiaa. Huomasin itsekin tämän pirueteissa, tenduissa ja varsinkin hypyissä. Olin niiiin onnesta soikeena! Vihdoin löysin lattian ja huhut ja puheet sen avustavasta roolista baletissa eivät ole olleet palturia. Tuntui niin hyvälle.

Tumblr_li8bjyxpug1qht24do1_500_large
http://sugarismyenemy.tumblr.com/


Nilkkojeni ojennukset ja jalkojeni olemuskin on muuttunut paljon joulun jälkeen. Olen tenhyt paljon venyttelytyötä ja se todella tekee kaikesta helpompaa.

Lehmussaari oli järjestänyt meille myös tunnin erään turkulaisen guru-fysioterapeutin kanssa toukokuussa, jolloin fysioterapeutti seuraa tuntiamme ja antaa sen jälkeen jokaiselle palautetta ja pieniä vinkkejä. Kyseinen fysioterapeutti on erikoistunut tanssijoihin ja olen kuullut hänestä ja hänen taianomaisesta kyvystään parantaa vaivoja jopa yhdellä tapaamisella ja odotan innolla apua selkäni kanssa. Tietenkin fysioterapia on pitkäjänteistä puuhaa, tiedän sen polvileikkaukseni takia, mutta olisi mukavaa, jos häneltä saisi palautetta niihin asioihin, joista jo olen tietoinen, mutta myös sellaisiin vikoihin tai ongelmiin, joita en ole itsessäni huomannut.

Lehmussaari pitää pienen loman ensi viikon jälkeen ja saamme hieman vaihtelua opettajiin. Pidän erityisen paljon Lehmussaaren tunneista, mutta on myös jännittävää ja ehkä jopa uudistavaa päästä välillä muiden opettajien opetettavaksi ja korjattavaksi. Toivottavasti saan heiltä uutta pontta ja uusia näkökulmiani osaamiseeni.

Olen niin kiitollinen siitä, etten ole joutunut sairastamaan tänä vuonna kunnolla ollenkaan. Tämä on ensimmäinen kokonainen vuosi (tai toukokuun lopulla tulee vuosi täyteen viimeisestä kovasta taudista) elämäni aikana, kun en ole sairastanut neljästä kahdeksaan kuumetautia ja poskiontelontulehdusta. Kiitos luonnolle ja luonnollisille ravinteille, joita olen oppinut nauttimaan.

Turussa paistaa keväinen aurinko ja aamupalan sulamisen jälkeen on hauskaa lähteä juoksulenkille. Sen jälkeen venyttelyt päälle ja hieman keskivartalon syvien lihasten harjoittamista ja virtaa viikonlopuksi piisaa.

Suosittelen muuten tänään seuraamaan Yleltä kakkoselta klo 18 alkaen muodostelmaluistelun maailmanmestaruuskisoja! Suomen joukkueet johtavat eilisen lyhytohjelman jälkeen ja tänään jännitetään vielä vapaaohjelmien verran kuinka Suomen Rockettes puolustaa mestaruuttaan ja miten Marigoldit vastaavat toisena suomalaisena joukkueena haasteeseen. Jännittää niin pirusti ja varsinkin Rockettesin puolesta, jossa eräs luistelukaverini nykyään edustaa. Jaiks!
http://www.plan.fi/fi-FI/tiedotteet/?groupId=e645d904-4836-441c-8853-a6c651aa7880&announcementId=5b40b737-1152-47eb-baf6-c31614481f21

http://www.noc.fi/?x2008=1647880

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Uudet sarjat ja kohti kevättä

Eilen tuntui, että Turussa elettiin kevään ensimmäistä päivää. Ihanaa! Hus hus pois täältä typerä liukkaus ja vaatteiden pukeminen!

http://www.lisisoft.com/free-download-version/292-spring-season-2-5-by-always-great-software-inc-software-download.html


Aprillipäivänä aloitettiin tekemään uusia sarjoja baletissa. Pohkeet ovat hieman hellinä, sillä sarjoissa oli todella paljon releveitä. Sarjat eivät ole vielä todellakaan aivan selvät itselleni, joten saan niistä myöhemmin paljon enemmän rankkuutta, kehitystä ja tehoa irti. Adagio oli aika vaikea ja attitude-pirtsa ei oikein luonnistunut. Nykytanssissa ollaan tehty attitude-piruettia tiltissä, jonka tekemisessä olen onnistunut vaihtelevasti... Adagiossa yleisesti pääsee mielestäni jotenkin parhaiten baletin liikekieleen sisälle, koska liikkeet tehdään hitaasti ja varsinkin näin keltanokkana silloin pystyn tekemään liikkeet "oikein" ja loppuun asti, josta taas saan itselleni parhaan mahdollisen hyödyn ja oppimisen ilon!

http://homepages.nyu.edu/~nmp274/dancepositions.html
Voih, kunpa oma attitude näyttäisi samalta... "Reisi ylös Saara!"


Eilen kävimme äidin kanssa hieman foodi ostoksilla Ruohonjuuressa ja äidin avustuksella sain kotiin vietäväksi Puhdistamon Opti-MSM-jauheen. Sekoitin sitä tänään aamulla lähdeveteen, eikä ainakaan olemattomassa aloitusannoksessa ollut mitään pahaa makua. MSM sopii hyvin urheilijoille, jotka haluavat lisätä suorituskykyään, nivelten ja lihasten hyvinvointia sekä palautumista ja myös kehon liikkuvuutta. MSM:ää voidaan käyttää myös terapeuttisesti parantamaan nivel- ja lihasvammoja, joten jos kärsit vaikka revähdyksistä tai niveltulehduksista, ei muuta kuin MSM:ää naamaan. MSM on siis rikkipitoinen yhdiste, jota löytyy myös kehostamme pieniä määriä. MSM on myös erittäin hyvä lisäravinne hampaille, sillä se mm. vahvistaa hampaiden kiillettä. Se myös hellii ihoa ja parantaa sen kosteustasapainoa. MSM:ää on käytetty myös raskasmetallimyrkytyksistä puhdistauduttaessa, sillä se "avaa soluja" ja nopeuttaa näin elimistön puhdistumista.
Ruohonjuuressa on yleensä myös tarjolla maistiaisia tai ilmaisia näytteitä ja eilen nappasin mukaan Pukkan yö-teetä. Voin kertoa, että en muista koska olen viimeksi nukkunut yöuneni näin makeasti. Olen tosiaan nukkunut ainakin viimeisen kuukauden verran erittäin levottomasti ja kellojen siirtämisen jälkeen homma on ollut todella sekaisin. Poikaystäväni myös kirjaimellisesti sammui noin klo 22 sohvalle juotuaan teen ja itsekin pilkin sohvalla tovin, ennen kuin hoksasin siirtyä sängyn puolelle. Olen aikaisemmin juonut kamomillateetä iltaisin, joka myös vaikuttaa itseeni ramaisevasti, mutta tämä tee oli kuin mikäkin nuijanukutus. Voin suositella lämpimästi kaikille! Kävin myös vierailemassa Pukkan nettisivuilla ja sieltä löytyy infoa kaikille Pukkasta innostuneille. Hyvään teehen kannattaa panostaa, sillä laadukkaimmatkin teet ovat silti hyvin edullisia ja niistä voi saada todella paljon irti. Pukkalta löytyy teetä päivän jokaiseen hetkeen ja aion ainakin käydä ostamassa tätä nukkumisteetä ja luultavasti jotain Pukkan muutakin teetä. Nimestä Pukka, tulee muuten mieleen joku suomalainen yritys, vaikka kyseessä on englantilainen pulju.