maanantai 28. helmikuuta 2011

Onneksi olkoon Natalie Portman!

Suuret aplodit Natalie Portmanille naispääosa-Oscarin voitosta! Baletti varmasti nostaa suosiotaan elokuvan menestymisen myötä.

Black-swan-natalie-portman-17738946-1024-740_large
http://sadieetsescupcakes.blogspot.com/2010/12/critique-dun-film-black-swan.html

Mitä mieltä itse olette naisen roolisuorituksesta kyseisessä leffassa?

lauantai 26. helmikuuta 2011

Joogaviikon loppumainingeissa

Eilinen aamuhatha oli lempeä ja rauhallinen, mutta tänään hiki virtasi hatha flow-tunnilla. Teimme paljon raskaita asanoita ja aluksi sarjat käytiin läpi pitkin pidoin, jonka jälkeen sarjat yhdistettiin ja toistettiin vielä kolmasti oman hengityksen tahdissa. Tunnin jälkeen oli kyllä erittäin energinen olo! Energiaa sitova/antava mudra tehdään viemällä etusormi ja peukku yhteen. Tätä murdaa voi käyttää vaikka tenttiin lukiessa...

62029_1506928987523_1063249392_31342299_3701750_n_198_large
http://www.diva.si/forum/viewtopic.php?t=515&postdays=0&postorder=asc&start=5220


Eräs eilinen asana venytti voimakkaasti nivusia ja lonkkia. Opettaja kertoi, että lonkkavenytysten aikana saattaa tulla "tunteellinen" olo ja tunteet kannattaakin ottaa vastaan ja käsitellä. Ei siis ihme jos tanssitunnillakin venyttelyjen jälkeen saattaa alkaa tunteilemaan. Heh.

2701448429_5721fb112c_large
http://www.flickr.com/photos/livingmysore/2701448429/
Siihen päättyi sitten joogaviikko ja maanataina pääsee taas jatkamaan baletin parissa! Ajattelin jossain vaiheessa ostaa ainakin kymmenen kerran kortin Yoga Nordicille, niin paljon kyllä pidin paikasta! Pääsisi sitten käymään siellä vaikka näin lauantaisin.

Ballet1_large
http://www.depoisdosquinze.com/


Eipä muuta kuin rattoisaa lauantaita, lähden tästä muutaman tunnin kuluttua kaverin luokse viettämään lauantaita Törleyn kera. Maiskis!

perjantai 25. helmikuuta 2011

Hieman huumoria...

...ja kaunista linjaa...... näin perjantaille. Suosittelen!

Oikein rattoisaa viikonloppua!

torstai 24. helmikuuta 2011

Musiikkia tähän päivään

Superfoodeja ja joogaa äitin kanssa

Eilen käytiin äiteen kanssa ennen illan joogaa Ruohonjuuressa ostamassa superfoodeja. Äitini on myös ruvennut innostumaan superfoodeista ja voin kertoa, että terveydenhoitajan käännyttäminen kaikenmaailman Puskan suosituksista ei ole ollut mikään helpoin tehtävä. En halua aivopestä ketään, mutta haluan antaa tietoa toisenlaisesta vaihtoehdosta, jotta jokainen voi sitten itse todeta mitä haluaa.

Kuitenkin asiaan. Ostimme Ruohonjuuresta Puhdistamon Macaa, CocoVin neitsytkookosöljyä, kaakaonibsejä ja kaakaojauhetta sekä Voi hyvin! Luomuhunajaa. Macaa ja kaakaojauhetta laitan smoothieen, neitsytkookosöljyä käytän kasvoille kasvorasvan sijasta ja ruoanlaitossa ja kaakaonibsejä napostelen milloin missäkin.Myöhemmin haluaisin ostaa myös Spirulina- ja Chlorella-jauhetta, Camu Camua, siitepölyä ja Acaita. Jos nämä kuulostavat täysin vierailta, suosittelen lukemaan aikaisemman kirjoitukseni Jaakko Halmetojan luennosta, sekä vierailemaan ainakin Viidakkomiehen ja Jaakko Halmetojan sivustoilla sekä Superfoodit-sivustolla. Jo pelkästään tuolta Halmetojan toteuttamalta Superfoodit-sivustolta saat enemmän kuin tarpeeksi infoa superruuista.
Äitini innostui oikein kunnolla Ruohonjuuresta kauppana ja sanoi sen muistuttavan häntä lapsuutensa kaupoista, jolloin leipä, liha ja hevi-tuotteet ostettiin kaikki erikseen, eri putiikeista. Silloin ruoan ostaminen oli ihmisille intohimoista puuhaa ja sitä haisteltiin ja maisteltiin kaupassa. Kauppaan mentiin tapaamaan tuttua kauppiasta ja tuttuja asiakkaita. Eikö olisi ihanaa edelleen nauttia ruoasta samalla tavalla? Puhtaasti ja rakkaudella.

Illan jooga oli "keskidynaaminen" hathaflow. Äitini on harrastanut joogaa useamman vuoden ja myös tanssinut balettia koko lapsuutensa ja nuoruutensa, joten hän pysyi ihan yhtä hyvin mukana kuin tyttärensä. Tämä oli äidilleni ensimmäinen kerta hot joogassa, eikä tunnin jälkeen hän ei negatiivista sanaa lausunut.

http://www.socialearth.org/new-york-yoga-classes-that-make-a-difference-in-more-ways-than-one

Turun Yoga Nordicissa ohjaajana toimii Vesta Sariola. Pidän hänessä erityisesti siitä, että hänen tunneillaan ei tehdä liikkeitä "kuntoilumielessä", vaan hän noudattaa joogan filosofiaa ja kertoo liikkeiden vaikutuksista kehoon, esimerkiksi, että "Tämä asana lisää aineenvaihduntaa" ja "Tämä asana aktivoi munuaisia." Joogan vaikutukset ulkonäköön tulevat siinä niin kuin sivubonuksena. Tunnin loppuun on varattu sopiva aika myös "Kuolleelle miehelle" ja rentoutumiseen. Jooga on hauskaa vaihtelua balettiin, sillä joogassa keskitytään enemmän siihen miltä kehossa tuntuu, kun baletissa taas keskitytään liikkeen ulkonäköön. Molemmissa on kuitenkin omat hyvät puolensa. Joogaa voisin suositella jokaiselle ihmiselle, sillä siitä löytyy niin monta variaatiota, että jokainen varmasti löytää itselleen sopivan. Täytyy kyllä sanoa, että vaikka hiihtolomaviikko on kulunut ihanasti joogan parissa, alkaa sitä jo olla ikävä tossuja ja balettia...

Onko monella muulla ollut taukoa tanssista tällä viikolla hiihtoloman takia?

keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Aamuhathaa ja hunajaa

Eilinen aamuhatha oli aivan ihana! Herääminen ei tuottanut sen suurempia vaikeuksia, mutta matka Yoga Nordicille oli karmaisevan kylmä. Oli ihanaa makoilla lämpimässä joogasalissa joogamaton päällä ennen tuntia ja rauhoittua ihan vain olemiseen.

Ohjaaja kertoi aamutunneista aluksi sen verran, että siellä noudatetaan aasialaista lääketiedettä ja nimenomaan sen vuodenaikakäsityksiä. Nyt talvella esimerkiksi tehdään paljon asanoita lattiatasossa. Keväällä siirrytään hieman dynaamisempaan tyyliin ja suurmepi osa asanoista on seisoma-asanoita. Kesällä ollaankin taas vielä dynaamisempia ja suurin osa tai kaikki asanat ovat seisoma-asanoita. Syksyllä aletaan taas rauhoittaamaan tahtia ja valmistellaan kehoa talven "pysähdykseen".

Aamulla keho on kaikkein rehellisin ja kirrailee vastaan välillä kummallisistakin paikoista. Tunnilla käyettiin apublokkeja ja joogavyötä, joista saatiin apua aamun kankeuteen. Blokit auttoivat kolmioasanoissa siten, että kättä ei tarvinnut viedä aivan lattiaan asti, vaan blokin päälle, jolloin asanasta sai hyödyn irti pienemmälläkin venytyksellä, kun kädellä sai tukea blokin päältä. Blokit ovat sellaisia noin 25x15x10 cm korkista valmistettuja kuutioita. Vyöllä saatiin helpotettua silta-asanaa ja takareisien venytystä. Venytyksessä vyö kiedottiin (kuminauhan tavoin) jalkaterän ympäri ja mentiin selinmakuulle ja nostettiin kyseinen jalka ylös ja näin sitä saatiin kiskottua lähemmäs itseään ilman, että ylävartalon piti nousta matosta.

Tasapainoasanoissa käytettiin peukalo-nimetön- mudraa (=sormien asento), jonka uskotaan parantavat tasapainoa. Siitä vaan sitten sama mudra balettitunnille käyttöön...

Eräs ero aamujoogan ja iltajoogan välillä on se, että aamujoogassa kiintopiste, johon tasapainoasanoissa katsotaan, valitaan katosta tai seinän yläreunasta, kun illalla kiintopiste valitaan usein lattiasta. Korkeamman kiintopisteen pitäisi vaikuttaa virkistävästi mieleen ja kyllä minä näihin asioihin uskonkin.

Toinen asiani koskee ihonhoitoa. Olen erittäin kyllästynyt leukani kukintaan tällä iällä. Ihoni reagoi todella voimakkaasti ravintoon ja kosmetiikkaan aiheuttamalla kasvoihin atopiaa ja finnejä. Päätinkin kaiken taistelun jälkeen antaa periksi ja kokeilla hoitaa ihoani pelkällä hunajalla. Aloitin tämän viime viikon tiistaina ja tulos on hämmästyttävä. Ihoni ei ole ollut paremmassa kunnossa pitkään aikaan! Käytän Kanebon (vai mikä Sensai se nykyään on) 38 asteisella vedellä lähtevää ripsiväriä, joten en tarvitse silmämeikinpoistoainetta arkimeikille. Pesen kasvoni siis pelkällä hunajalla, enkä käytä pesun jälkeen mitään kosteusvoiteita. Olen harkinnut, että voiteen sijasta voisin käyttää neitsytkookosöljyä, mutta en ole saanut aikaiseksi käydä ostamassa. Itse asiassa olen tänään menossa äitini kanssa joogaan illalla ja käymme sitä ennen hieman superfoodostoksilla Ruohonjuuressa, josta voisin ostaa myös kyseistä ruoanlaittajan ja ihonhoitajan ystävää. "Katsotaan", sanoi tohtori.

Alapuolisessa videossa lempeätä hathajoogaa. Suosittelen tutustumaan My Yoga Onlinen YouTube-tilin muihinkin videoihin!


maanantai 21. helmikuuta 2011

Jooga-viikko

Hommasin itseni nyt sitten viikoksi kokeilemaan Yoga Nordicin tarjontaa, koska balettikouluni viettää hiihtolomaa. Olin tänään ensimmäisellä tunnilla, joka oli melko dynaaminen hot jooga. Teimme paljon "seisovaa koiraa" ja "kolmijalkaista koiraa" ja tunti painottui aika paljon käsille. Jäi kyllä niin hyvä fiilis!

Yoga Nordic ei käsittääkseni ole mikään vanha paikka, ainakaan Turussa ja tilat olivat todella miellyttävät ja valaistus kohdillaan. En tajunnutkaan kuinka paljon valaistuksella olisi merkitystä reeniin, muttä nyt huomasin, että ihanan lämpimällä valolla oli vaikutusta keskittymiseeni ja ehdottomasti rentoutumiseen. Mahtavaa! Tunti kesti 90 min ja hiki virtasi, kuitenkin ilman, että tuli tukala olo. Happi ei tuntunut loppuvan, eikä salin lämmityksestä ollut kuin hyötyä. Kroppa venyi vaivattomasti ja lihakset olivat heti tunnin alusta jäntevät. Ohjaaja oli todella miellyttävä nuori nainen. Suosittelen!

Huomenna olisi aamusta klo 7 seuraava jooga. Kyseinen tunti kulkee nimellä Aamuhatha. Huomista siis odotellessa!

Kolmijalkainen koira-asana
http://annadanielson.blogg.se/2009/january/

lauantai 19. helmikuuta 2011

PähkinäReiska

Taisteltuani siemenleivän kanssa pariin otteeseen, ajattelin säveltää oman leipäreseptin. Siemenleipä oli ihan hyvää, mutta tahtoi jäädä sisältä hieman raaaksi. Kokeiliko jouku muu kyseistä reseptiä?

Aluksi ajattelin kutsua leipää tylsästi pähkinerieskaksi, mutta lopulliseksi nimeksi muodostui kuitenkin PähkinäReiska. Kerrotakoon tähän väliin, että en ole mikään leipomishirmu ja tämä tosiaan on kautta aikojen ensimmäinen leipomisreseptini.

PähkinäReiska

3 dl cashewpähkinärouhetta (pähkinät saa blenderillä rouheeksi)
0,25 tl suolaa (itse käytän ruususuolaa)
0,25 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
0,5 - 1 tl oliiviöljyä

Laita uuni kuumenemaan noin 180 asteeseen. Riko kananmuna kulhoon. Jauha cashewpähkinät rouheeksi esim. blenderillä. Mittaa pähkinärouhetta 3 dl ja sekoita suola ja leivinjauhe sekaan. Kaada kananmunan joukkoon ja sekoita. Lisää hieman öljyä antamaan makua ja helpottamaan taikinan käsittelyä. Ota pöydälle leivinpaperi ja kahmaise taikinakökkö leivinpaperille. Taputtele taikina mahdollisimman ohueksi (ei ole kovin helppoa ilman vehnäjauhoja, mutta jos minä onnistuin, niin onnistut sinäkin!). Nosta leivinpaperi uuniritilälle (tai uunipellille) ja lykkää uuniin paistumaan. Paista noin 18 - 20 min (kannattaa tarkkailla paistumista 15 min jälkeen, ettei pinta pala), riippuen tietysti Reiskan paksuudesta. Nautiskele vaikka voin, juuston ja teen kanssa! PähkinäReiska on siis gluteiiniton vaihtoehto perusleivälle. Jos pidät cashewpähkinöistä, pidät myös Reiskasta!

Reiska matkalla uuniin

Valmis PähkinäReiska

perjantai 18. helmikuuta 2011

Tekee mieli hyppiä!

Tuli tänään pukkarissa ennen balettituntia puheeksi, että olisi mukavaa tehdä diagonaalista isoja hyppyjä. Raija lupasikin hiihtoloman jälkeen hypyttää meitä. Isot hypyt ovat ehkä vahvin osa-alueeni, mutta en ole vielä joulun jälkeen päässyt ollenkaan loikkimaan, paitsi nykäritunnilla.


http://www.saturdaymatineeblog.com/2008/02/
Nina Ananiashvili, State Ballet of Georgian tanssija
 Muistakaa katsoa tänään Dirty Dancins Tv Viideltä klo 21.55! Parhautta! <3

torstai 17. helmikuuta 2011

Yksityistunti

Tänään nykytanssitunnilla oli paikalla itseni lisäksi vain kolme muuta, joten saimme paljon yksityisopetusta. Kato oli käynyt penkkareitten ja Wanhojen takia. Miten huikeasti sitä voisikaan kehittyä, jos itsesi lisäksi tunnilla olisi korkeintaan kolme ihmistä! Tilaa oli riittävästi ja liikkeet sai tehtyä todellakin loppuun asti. Itselläni on vartta 178 cm, joten kinttuni saattavat varsinkin lattiasarjoissa eksyä naapurin puolelle. Onneksi tällä kertaa tilaa oli ja raajani saivat sinkoilla jokaiseen suuntaan täydellä mitallaan. Itseasiasssa näin pitkänä ihmisenä tulee välillä varottua muita jopa liikaa ja liikkeistä jää se viimeinen venytys pois. Huomasin tämän nyt, koska jouduin kovasti keskittymään Limon-liikkeissä, jossa tarkoituksena on antaa "energian" virrata sormenpäistä ja varpaanpäistä. Siinä on myös tapana näyttää kämmenet yleisöön, joka välillä tuottaa vaikeuksia. Tässä pari videota limonlaisittain:Kasvonaamioita ja muuta suuhunpantavaa

Ajattelin tässä vapaapäivän ratoksi väsätä jääkaapin ja kuivakaapin sisällöistä itselleni kasvonaamion. Naamioon sotkin hunajaa, Luomu-luonnonjogurttia (perus turkkilainen) ja pellavasiemenrouhetta. Sekoitin aineet blenderissä, mutta sötkötyksestä tuli aivan liian juoksevaa. Miksailin siis uuden satsin kulhoon ja siitä sitten naamaan. Makoiltuani tovin, kasvonaamio joko imeytyi tai muuten vaan jähmettyi iholleni ja nousin lattialta ihmettelemään smootieversiotani. Olin kaatanut sen kuppiin ja nyt se oli fuusioitunut lusikoitavaksi jälkiruoaksi, pellavansiementen turvottua. Maiskis vaan, vetelin sen kurkusta alas. Sinnehän (tai ainakin elimistöön) kaikki ihollekin levitetyt rasvaliukoiset aineet ilmeytyvät. Tämän voisi kiteyttää vaikkapa siten, että "Levitä ihollesi vain sellaisia aineita, joita voisit myös lusikoida suuhusi."

Ainiin! Eilen sain vihdoin myös frappe-sarjan menemään lähes jo melkoisen hyvin!:D Hihiii!

Tänään olisi nykäriä klo18-19.30 ja nyt pitäisi taas uskaltaa harjoitella niitä puolivoltteja. Miten sitä aikuisena on tullut niin pelokkaaksi? Itsesuojeluvaistonko ansiosta? Noh, mutta kyllä ne siitä varmaan lähtevät rullaamaan, kunhan niitä jaksaa toistaa tarpeeksi. Nyt olisi hyvä, että tuo lumi sulaisi, niin pääsisi nurtsille mönkimään, eikä tarvitsisi pelätä, että rävähtää päin kovaa lattiaa. Voihan sitä tietysti lumellakin reenata, mutta ehkä olisi kuitenkin parasta olla ilman kenkiä, mielellään ihan paljain jaloin.


keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Juuri, kun on päässyt vauhtiin...

Raija Lehumssaaren balettikoulussa on tapana viettää hiihtolomaa. Tämä on sinänsä harmittavainen juttu, sillä juuri kun keho alkaa joululomasta toipua, tulee harjoitteluun katkos. Välillä tauko saattaa auttaa kehityksessä, mutta olisin valmis pitämään taukoa vaikka siinä pääsiäisen tienoilla, enkä jo nyt tässä vaiheessa.

Toisaalta tauko antaa tilaa oheisharjoittelulle. Olisi mukavaa, jos ensi viikolla pakkaset eivät paukkuisi sinne -15 asteen huonommalle puolelle, sillä en käy sen kylmemmällä juoksemassa. Olen huomannut, että siinä - 15 kieppeillä menee oma pakkasraja keuhojen kannalta.

http://www.nairaland.com/nigeria/topic-1956.0.html


Nyt hiihtolomalla aijon pistää itseni kunnon lihaskuntorääkkiin ja myös yritän syvävenytellä mahdollisimman paljon. Jaan lihaskuntoharjoittelun taas jotenkin syviin ja pinnallisiin, mutta keskityn enemmän syviin lihaksiin. Paljon astangaa ja pilatesta kotona sitten vaan! Tekisi niin paljon mieli mennä kokeilemaan Hot Yogaa ja Turustakin löytyi pari houkuttelevaa paikkaa, vaikka luulin, ettei täällä päin oikein sellaista voi harrastaa. Tässä ainakin kaksi todella asiallista mestaa: Yoga Nordic ja Aurajooga. Aurajoogan hinnat ovat aika suolaiset, mutta Yoga Nordicilla (myös Espoossa ja Helsingissä) hinnat ovat kohtuullisemmat ja opiskelijat otetaan alennuksella huomioon!

http://www.yoganordic.fi/fin/studios/view/turku/?date=date&location=423
Aika miellyttävältä näyttää tämä Turun joogasali...mmm


Eilen koin murskavoiton uusista sarjoista, jotka olivat todella paljon vaativammat kuin edelliset sarjat. Jotenkin vain lopulta sisäistin sarjat ilman sen suurempaa ponnistelua. Ehkä tämä johtui pelkästään siitä, että eilen oli helppo keskittyä. Ainut tankosarja, joka vei minusta melkein voiton, oli frappe-sarja, joka ei vieläkään täysin auennut.

Nyt näin kylmillä keleillä, tuntuu, että kroppa ei lämpeä millään. Vaikka toppaan itseni ihan Michelin-ukoksi matkan ajaksi, kroppa on vaan niin jäässä ja jäykkä. Tänään otan kyllä iänikuisen vanhat villahousut mukaan.  Ja eilen huomasin, että eräs vanha vaiva alkaa ehkä palailemaan takaisin. Vasen sisäreiteni oli melkein kaksi vuotta aivan tukossa ja kipeä ja eilen venytyksissä huomasin, että kipu oli palannut. Toivottavasti se johtui vain kylmyydestä! Jos vaiva kuitenkin nyt uusii, hoidatan sen heti kuntoon, ettei mitään arpikudosta pääsisi muodostumaan. Ottaa päähän kyllä ihan älyttömästi!

http://www.bakati.com/s~q-warm-up-pants-ballet.aspx

Tämä viikko tehdään vielä näitä sarjoja ja harmittaa, että pääsin kunnolla niihin mukaan vasta eilen. Katsotaan minkälaisia sarjoja loman jälkeen alkaa paukkumaan...

tiistai 15. helmikuuta 2011

Jaakko Halmetoja ja superfoodit

Olin tänään koululla kuuntelemassa superfoodguru Jaakko Halmetojan luentoa. Meillä oli Ketuttaako?-hyvinvointipäivä ja hänet oli kutsuttu sinne luennoimaan superfoodeista. Halmetoja oli erittäin hyvä ja selkeä puhuja ja harmittaa, että hänen luentonsa kesti vain 45 min. 


http://www.jaakkohalmetoja.com/fi/?page_id=23


Aluksi hän aloitti puheensa pohtimalla aitoa ruokaa ja ruoan jalostusta. Hän vertasi esimerkiksi villisalaattia ja jäävuorisalaattia - villisalaatti selviää luonnossa, jäävuorisalaatti ei. Villisalaatti selviää luonnossa, sillä sillä on vastustuskykytekijöitä, jäävuorisalaatilla ei. Jopa villisalaatin tumma väri kertoo sen antioksidanttipitoisuudesta. Jäävuorisalaatti on oikeastaan pelkkää vettä.

Hän puhui villivihanneksista, kuten nokkosista, jotka kasvavat ravinnerikkaassa maaperässä, eikä kasvien "roskaruoalla", Apulannalla. 

Halmetoja puhui meille kaikille varmasti tutuksi tulleesta aiheesta, nimittäin länsimaisesta tavasta syödä. Me haluamme määrällisesti enemmän ja mieluiten mahdollisimman halvalla. Terveyden kannalta olisi parempi kuitenkin noudattaa "less is more"-ajattelua. Jos tankkaa masun aivan täyteen pastaa, ei voi kuvitella tekevänsä enää mitään sen suurempaa ajattelutyötä. Tämä johtuu siitä, että koska mahalaukussa on vähintään yhtä paljon hermopäätteitä kuin aivoissa, on aivan loogista, että energiaa ei enää riitä aivoille. Kun syöt helposti imeytyvää ruokaa, kuten smoothien, mahasi ei tarvitse työskennellä niin kovasti. Halmetoja kertoi myös urheilutaustastaan ja kuinka silloin oli tapana tankata pastaa ja jauhelihaa. Sellainen annos ei kuitenkaan auta kasvattamaan suorituskykyä, jota taas ravinteikkaat ruoat tukevat.

Superruokaa hän kuvaili sillä tavalla, että se on jotain tavallisen ruoan ja lääkinnällisten yrttien väliltä; sillä on lääkinnällisiäkin ominaisuuksia, mutta se on syötäväksi kelpaavaan ihan niines.

Halmetoja kertoi myös mikroskooppisista levistä, spiruliinasta ja chlorellasta. Näistä innostuin oikein kunnolla! Spiruliina sisältää suunnattoman määrän ravintoaineita ja chlorellaa käytetään mm. raskasmetallimyrkytyksissä sen voimakkaan puhdistustaipumuksen ansiosta. Chlorella myös sisältää proteiinia parhaimmillaan 70 %, eli sitä voi helposti tituleerata yhdeksi proteiinipitoisimmaksi ruoaksi. Sen krapulaa helpottava vaikutus on kuulemma myös uskomaton.

Halmetojan eräs suurin rakkaus on raaka kaakao. Se sisältää antioksidantteja ainakin 10-kertaisesti mustikkaan verrattuna ja toimii esimerkiksi erinomaisena masennuslääkkeenä korkean serotoniinipitoisuutensa ansiosta.

Halmetoja puhui myös käävistä, kuten Pakurikäävästä, joka kasvaa esim. koivujen rungossa. Pakurikäävästä voi jauhaa teetä, joka toimii makunsa ja vaikutuksensa ansiosta erittäin hyvänä kahvin korvikkeena, mutta sisältää myös suuren määrän mikroravinteita. Hän kertoi myös eräästä balettitanssijasta, joka oli soittanut käävänmetsästysretkeltään videopuhelun ja varmistanut Jaakolta poimivansa oikean käävän.

Maca on juures Perun Andeilta. Se toimii eräänlaisena luomuviagrana, joka lisää libidoa, mutta myös tasoittaa hormonitasapainoa ja näin saattaa vaikuttaa esim. kuukautiskipuihin. Macalla on myös erittäin voimakas vaikutus fyysistä suorituskykyä parantavana ruokana. Macaa haluan myös jossain vaiheessa kokeilla!

Lisäämällä muutaman superruoan ruokavalioonsa, uimari Eetu Karvonen oli parantanut erästä harjoitustaan seuraavasti: voitettuaan SM:n hän oli uinut kyseisen harjoituksen 4*50m. Nyt hän oli kuitenkin ottanut Halmetojaan yhteyttä, koska valmentajakin oli alkanut epäilemään douppausta, kertoakseen, että sama harjoitus meni nyt 25*50m. 

Jaakko Halmetoja aloittaa myös puhumaan Suomi Popilla maaliskuun alussa.

Tässä eräs Halmetojan lyhyt luento. Suosittelen!!!!!
Jos kiinnostuit, vieraile Jaakko Halmetojan sivuilla ja myös hänen kirjoittamansa Superfoodin sivuilla.

http://sansunblogi.blogspot.com/2010_06_01_archive.html

maanantai 14. helmikuuta 2011

Low fat-schissea

Naureskelin Turkkarin Extra-liitteen juttua "Vähälläkin selviää koko viikon" (Turun Sanomat, Extra, 5.2.2011, s. 9), jossa haastateltiin Turun ruokapalvelujohtaja Paula Juvosta. Hän paasasi muiden low fat-koulukuntalaistensa sävyyn kevytjogurtin ja kaurapuuron nimeen. Repeilin hänen vastaukselleen kysymykseen, mitä hän ottaisi mukaan viikoksi, jos joutuisi autiolle saarelle: "Kaurapuuroa, rasvatonta maustamatonta jogurttia, hedelmiä ja suklaata." Vastaustaan hän kommentoi vielä seuraavasti: "Puurosta saisi kuitua, jogurtista proteiinia, hedelmistä vitamiineja ja suklaasta henkistä mielihyvää." 

Kunnon ravitsemustieteilijän puhetta. Jogurttihan onkin niin kätevä proteiininlähde näin naisihmisille. Eihän sitä lihansyöntiä Partanenkaan kannata. 

"Kyllä niillä viikon hengissä pysyisi ja ravintotarvekin tulisi varmasti tyydytettyä ihan mukavasti." Jaa, että miten? Mukavasti? Tämä lause oikeastaan kiteyttää nykyihmisen kuvitelman ravintotarpeestaan. Kunhan masu saadaan täyteen ja mukamas pari hedelmään popsitaan, niin kyllä on tarpeet tyydytetty. Joo ja oikein oma lempprini "rasvaton luonnon jogurtti" nousee tämänkin maisterin hittituotteeksi. Voisin sanoa, että hän ei todellakaan tyydytä aikuisen naisen "ravintotarvetta" näillä höpöhöpöjutuillaan. Ei ainakaan mukavasti.

"Aika harvinaista on nykyisin se, ettää ruoka tehdään tuoreista raaka-aineista alusta loppuun itse." Tällä toteamuksellaan Juvonen edesvastuuttomasti hyväksyy julkisesti ihmisten laiskuuden ja antaa puhtaan omatunnon pikku-Pinjan vanhemmille, jotka syöttävät kullannupulleen joka toinen päivä Mäkkiä ja joka toinen einessettiä. Pikku-Pinjalla ilmenee myöhemmin paljon erilaisia ihottumia ja allergioita, mutta eiväthän nämä mistään mitä elimistöön laittaa, voi johtua?

Semmoista asiantuntemusta. Jos haluat tutustua muunlaiseen koulukuntaan, liputan edelleen Viidakkomiehen puolesta. Lisäksi kiinnostuneille omaa purnaustani Hanna Partasesta.
Ei muuta kuin Juvosen kanssa autiolle saarelle nauttimaan!

Maiskis! Siemenleipä

Kokeilin tänään Kiitos Hyvää-blogin leipäohjetta, jota lupasinkin viime torstaisessa kirjoituksessani kokeilla. Siemeninä käytin reseptistä poiketen vain seesamin- ja pellavansiemeniä ja pähkinänä käytin cashewpähkinöitä, jotka rouhin jauheeksi blenderillä. Leipä onnistui ihan jees, mutta uunissa jouduin pitämään sitä varmaan 45 min, vaikka ohjeessa oli 30 min. Tässä kuitenkin alkuperäinen ohje Kiitos Hyvää-blogista:


-4 luomumunaa

-4 rkl paksua maustamatonta&sokeroimatonta luomujukurttia

-2 tl leivinjauhetta

-(liotettuja) auringonkukansiemeniä 1 dl,

-(liotettuja) seesaminsiemeniä 1 dl

-(liotettuja) pellavansiemeniä 1 dl

-jauheeksi hienonnettuja pähkinöitä, kuten para- ja cashewpähkinää 1 dl

(voit kokeilla rohkeasti muitakin siemen- ja pähkinämixtuureja!)

-luraus oliiviöljyä

-liraus vettä

-noin 1 tl merisuolaa


Sekoita munat ja jukurtti. Hämmennä keskenään siemenet, pähkinäjauhe, leivinjauhe ja suola. Lisää munarahkaseokseen kuivat ainekset ja sekoita. Lusikoi löysä taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille, levitä tasaiseksi ja sujauta setti noin 200 asteiseen uuniin. Paista noin 30 minuuttia. Anna ruskistua pinnalta, jotta sisus ei jää lötköksi. Leikkaa leipä paloiksi ja nauti tuoreena esimerkiksi kirnuvoin kanssa.

Leivästä tuli yllättävän hyvää, vaikka pellavansiement maistuivat ehkä hieman liian vahvasti. Suosittelen ehdottomast kokeilemaan! Tämä on hyvä vaihtoehto perusleivälle ja täysin jauhoton ja hiivaton.

Lötkötti matkalla uuniin

Sievästi pinossa

Rakenteesta tuli yllättävän leipämäinen

Sitten vaan nauttimaan voin ja juuston kanssa!

lauantai 12. helmikuuta 2011

Nykäribiisejä

Pakko laittaa vähän lempparinykäribiisejä:

1. Cary Brothers - Ride

Vaikka biisi onkin Cary Brothersin, valitsin tämä videon, sillä tarkoitus olisi joskus laajentaa laudun käyttöä myös wakeboardingin puolelle. Poikaystäväni on lajia harrastanut jo yli kymmenen vuotta ja haluaisin pitkän lumilautakokeukseni jälkeen päästä yrittämään itseäni ylös vedestä. Tätä biisiä olemme tanssineet vanhassa tanssikoulussani.
2. Marina and the Diamonds

Kyseinen kappale on soinut Lindexin mainoksissa, sen jälkeen iPodissani ja lopulta tämän talven nykäritunneilla. Ah, jotenkin vain niin hyvä biisi!
3. Robyn - Be mine

Muistan tämän biisin muutaman vuoden takaa, jolloin videokin oli erilainen. Tämä taisi olla joku lämppä, mutta silti jäänyt mieleen.
4. Sia - Breath me

Joudun upottamaan valitettavasti huonomman version, sillä paremmasta oli "upottaminen poistettu käytöstä pyynnöstä".  Tämä oli muistaakseni viimevuoden kevätnäytöksen nykäribiisi, johon olisin halunnut esiinytmään, mutta tunnit olivat kökösti to klo 16, joten pääsin käymään siellä turhan harvoin. Olin muutenkin viime kevätnäytöksestä pois 40-asteen kuumeen takia...:(
5. White Lies - Bigger than us

Tämä kappale ei sinänsä ole ollut tanssitunneilla soitossa, mutta olen näinä päivinä
kuunnellut tätä paljon ja venytellyt, joten halusin laittaa myös tämän jakoon.


perjantai 11. helmikuuta 2011

Akrobatiaa ja aivokatkoksia

Eilen nykäritunnille mennessäni olin väsynyt kuin laiskiainen ja melkein nukahdin bussiin. Sarjat eivät oikein luistaneet - en vain kertakaikkiaan pystynyt väsymykseltäni keskittymään. Akrobatiaosuus meni kuitenkin paremmin kuin hyvin! Tittidii, tein kaksi puolivolttia!!!! Tosiaan sirkusopettaja varmisti, mutta ne olivat elämäni toistaiseksi parhaat puolivoltit ja huomioon kannattaa ottaa se. että olen puolivoltteja heitellyt viimeksi ala-asteikäisenä. Olin niin onnessani! Lisäksi siltakaarikävelyni oli jo paljon parempi - ei nyt ihan hämähäkkitasolla, mutta pääsin kuitenkin etenemään muutaman metrin.

Olen todennut, että akrobatiaa ei voi oppia, jos nössöilee. Liikkeisiin pitää lähteä kokonaan, eikä niistä kertakaikkiaan selviä puolittain, koska ne vaativat usein jonkin verran liike-energiaa. Vähän sama homma on luisteluhypyissä ja lumilautailijoilla, mutta myös baletissa ja muussa tanssissa.

http://www.laballet.com/classes/contdanceprog/index.html, tanssijana Ayla Kell, joka on valmistunut vuonna 2008 Los Angeles Ballet Academysta
Poikaystäväni läppäristä hajosi näyttö, joten olemme käyttäneet sitä nyt HDMI-kaapelin avulla telkkarin kautta. Katselin juuri Polina Semionovan upeaa olemusta 46-tuumaisena näin perjantain ratoksi. Suosittelen!

Oikein rattoisaa viikonloppua kaikille!

torstai 10. helmikuuta 2011

Ravinnon parantava voima

Ravinnolla on uskomattoman suuri vaikutus elimistöömme - toisilla huono ravinto aiheuttaa erinäisiä oireita, toisilla ei. Tutustuin uskomattoman ihanaan blogiin, Kiitos Hyvää, jota kirjoittaa Trendin toimittaja ja tuottaja, Virpi Mikkonen. Erityisesti hänen omasta sairastumisesta ja tervehtymisestään kertova kirjoitus teki minuun suuren vaikutuksen.

http://beauty.thefuntimesguide.com/2009/07/healing_foods.php
Olen täysin sitä mieltä, että jokaisella aikuisella on mahdollisuus muuttaa ruokailutottumuksiaan omalle keholleen sopivampaan suuntaan. Osan ihmisistä on helppo laiminlyödä elimistöään koko varhaisaikuisuutensa, kunnes viimeistään kypsemmällä iällä keho alkaa lähettämään erilaisia merkkejä sen huonosta voinnista. Toisilla merkit tulevat jo nuorempana. Toiset kuuntelevat merkkejä ja muuttavat elintapojaan, toiset eivät kuuntele, eivätkä ehkä edes hoksaa muuttaa tottumuksiaan. Suosittelenkin jokaisen tarkastelevan omaa oloaan, nukkumistaan, palautumistaan, jaksamistaan, ihoaan ja kyllä - ulostettaan aika ajoin ja mikäli jokin mättää, suosittelen kokeilemaan hyvien asioiden (vihannekset, marjat, hedelmät) lisäämistä ruokavalioon, jonka seurauksena moni huono asia tippuu kelkasta. Toisille sopii paremmin viljaton, toisille maidoton ruokavalio, mutta se on varmaa, ettei sitä saa selville kuin kokeilemalla!

Kiitos Hyvää-blogissa oli ehdottoman hyvältä kuulostava leipäresepti, jota ajattelinkin kokeilla lähipäivinä! Postailen onnistumisestani/epäonnistumisestani sitten tänne!

Nauttikaa ruoasta ja tunnustelkaa minkälainen olo syömisestä seuraa. Tiedostakaa, mikä on hyväksi teille itsellenne.

Juoksutyyli: Mr. Burns

Olen viettänyt tällä viikolla opinnäytetyövapaata viikkoa, joten minulla on ollut päivisin aikaa käydä lenkillä ja tehdä syvävenytykset, koska yleensä illan tuntien jälkeen on jo niin myöhä, etten ole viitsinyt valvottaa itseäni venyttelemällä.

Postauksen pääajatus oli kuitenkin kuvailla juoksutyyliäni, johon kiinnitin eilen huomiota auringon heijastaessa varjoni hankeen. Käteni ovat lapiomaisen isot. Pianonopettajani aina kehui niitä, mutta muuten en ole niistä oikeastaan hyötynyt. En juokse kädet nyrkissä, vaan käteni muistuttavat enemmänkin Simpsoneitten Mr. Burnsin roikkuvia räpyliöitä. Siinä sitä sitten mennään - lapiot heiluen joka suuntaan...

http://www.facebook.com/group.php?gid=32263816785

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Koska mitkäkin hedelmät parhaimmillaan?

Olen pohtinut näin talvivuodenaikana mitä hedelmiä kannattaa koskakin ostaa? On hankalaa arvioida tuontihedelmien parasta ennen päivää. Netistä googlailin tällaisen raakileen, josta löytyy tieto vain muutaman hedelmän kohdalta. Olisi mahtavaa omistaa kalenteri, josta kävisi helposti ilmi, milloin mitäkin vitamiinipommia kannattaa syödä. Kuulemma appelsiinit ovat nyt tällä hetkellä hyviä. Kypsyttelen hedelmiä myös kotona, sillä ostan aina niin ison kasan, että ne väkisinkin oleskelevat päiviä keittiön pöydällä. Näin puoliksi raa'at kiiwini kypsyivät lusikoitavan pehmeiksi noin viikossa.


TAMMIKUU: avokado (Etelä-Afrikka), passion (Zimbabwe, Uganda), mango (Brasilia), papaija
HELMIKUU: mango (Brasilia), passion (Kolumbia), papaija
MAALISKUU: mango (Brasilia), papaija
HUHTIKUU: mango (Brasilia)
TOUKOKUU: mango (Brasilia)
KESÄKUU: mango (Brasilia), meloni, persikka, nektariini, granaattiomena (Intia)
HEINÄKUU: meloni, persikka, nektariini, granaattiomena (Intia)
ELOKUU: passion (Israel), mango (Israel), meloni, päärynä, persikka, nektariini, granaattiomena (Intia)
SYYSKUU: passion (Israel), avokado (Israel), viikuna, mango (Israel), meloni, päärynä, persikka, nektariini, satsuma, granaattiomena (Intia)
LOKAKUU: avokado (Etelä-Afrikka), passion (Zimbabwe, Uganda), viikuna, mango (Israel ja Brasilia)
MARRASKUU: avokado (Etelä-Afrikka), passion (Zimbabwe, Uganda), mango (Israel ja Brasilia), satsuma, papaija
JOULUKUU: avokado (Etelä-Afrikka), passion (Zimbabwe, Uganda), mango (Israel ja Brasilia), papaija
(Lähde: Evita, marraskuu 09)


http://fab.cba.mit.edu/classes/MIT/864.05/people/dgreensp/eigen/fruit.html

Kuinka monta kuvan läpileikattua hedelmää muuten tunnistat? :)

tiistai 8. helmikuuta 2011

Lunta tupaan

Tänään herätättyäni ulkona odotti valkoinen kuorrutus. Lunta oli taas tullut yön aikana useampi sentti ja se oli myös ihanasti plussakelin ansiosta tarrautunut puihin. Rakastan talvea ja tällaisesta valkeudesta saan positiivista potkua hieman harmaampien kelin jälkeen.


Tällaisia näkymiä Turun Majakkarannassa tänään: