perjantai 28. tammikuuta 2011

Äsh... en mä osaa

Tänään ei onnistunut oikein mikään... Minulla oli tentti aamulla ja halusin mennä koululle hyvissä ajoin, joten jouduin heräämään jo klo 6.10. Heräsin kuitenkin jo klo 2.30 ja viimeisen kerran katsoin kelloa klo 4. Sitten pari tuntia unta palloon ja herään herätyskelloon aivan zombiena. 


Tentti meni ihan kohtalaisesti ja seuraava etappi oli yliopisto, jossa kävin ohjaajani kanssa läpi opinnäytetyön tuloksia. Sieltä sitten suuntasin kotiin ja jouduin vetämään päikkärit, ennen kuin aloitin taas kirjoittamisen. En ole ollenkaan päikkäri-ihminen. Tulen aivan känkkäränkäksi ja itkuiseksi, kun herään. No, päikkäreitten jälkeen sain kuitenkin koottua itseni, kirjoitettua opparia ja lähdettyä balettiin. Voitte vaan arvata, miten tämä ei kovin vahvasti sujunut päivä johti... Aivan hirveään balettimöngerrykseen!


Jouduin sellaiselle kohtaa tankoa, josta en nähnyt itseäni mistään peilistä. Siis sillä seinällä ei ole peiliä, enkä nähnyt itseäni mistään muustakaan peilistä kunnolla. Koordinaatiossani on vielä rutkasti hiottavaa, joten peili on tässä vaiheessa minulle todella tärkeä. Siinä sitten kiemurtelin ja sekoilin sarjoissa ja olin aivan "maitokaupassa", kuten Lehmussaari totesi. Sain joka ikisestä asiasta korjauksia ja yleensä otan hyvin palautetta vastaan, mutta tänään tulin vain turhautuneeksi ja sekoilin entistä enemmän.


Tämä on valitettavaa taitolajeissa. Välillä homma ei vain toimi. Ensi viikolla pystyn varmasti keskittymään olennaiseen paremmin, koska saan nyt huomenna tosiaan palautta ensimmäisen versioni opinnäytetyöstä ohjaajalleni.


Tunnin lopussa sain onneksi hyvää palautetta hypyistäni. Siihen se turhautuminen sitten päättyi.Ballerina Project: Kate - East Village

torstai 27. tammikuuta 2011

Ihana viikko jo tähän mennessä!

Tähän asti on ollut aivan loistava balettiviikko! Olen nyt opinnäytetyöni kanssa sellaisessa vaiheessa, että tarkoituksena olisi palauttaa ensimmäinen versio lauantaina, joten muualle en ole parin viikon aikana kämpästä päässyt poistumaan kuin reeneihin. Tanssiviikkoni siis kokonaisuudessaan:

 • ma jatkobaletti klo 19.45-21
 • ti keskibaletti klo 19.45-21
 • ke jatkobaletti klo 18.45-20 ja alkeisbaletti klo 20-21
 • to nykytanssi klo 18-19.30
 • pe keskibaletti klo 18.45-20
Jos en viikonloppuna ole herra Alkoholin kanssa tekemisissä voin käydä juoksemassa, tehdä lihaskuntoa ja syvävenyttelyt. Oheisreeninä myös nilkkaharjoitteita.

Eilisestä on kyllä pohkeet kipiänä, koska alkeistunnilla teimme paljon releveitä. Tänään on edessä Irinan hurjat vatsat ja punnerrukset. Itselläni on varsin hyvässä kunnossa oleva keskivartalo, mutta nämä Irinan teettämät vatsalihakset ovat kyllä aivan siellä oman sietokykyni ylärajalla! Todella tehokkaita hoovereita ja muita staattisia pitoja. Haaraperushypyt hoover-asennossa tekevät kyllä gutaa... Punnerruksissa pahimmat ovat sellaiset, joissa punnerretaan neljä miestenpunnerrusta, kierähdetään selän kautta ympäri, noustaan punnerrusasentoon käsivoimin ja punnerretaan taas neljä. Tämä jatkuu niin monta kertaa, etten ole vielä pysynyt laskuissa mukana.

Eipä siinä sen kummempia, katsotaan jos innostun illalla vielä kirjoittamaan nykytunnista, koska tänään sinne tulee se sirkusopettaja ensimmäistä kertaa teettämäään akrobatioita... Pientä jännitystä ilmassa...

Millaista oheistreenausta itse harrastatte?


Kuva on Ballerina Projectin facebook-profiilista: http://www.facebook.com/pages/ballerina-project/22455674948?v=photos ja tanssija on Tory.tiistai 25. tammikuuta 2011

Ballerina ProjectKelsey - Charles River


Tutustuin alunperin Ballerina Projectiin Krisin blogin http://balettiblogi.blogspot.com/ kautta. Ballerina Projectin tarkoituksena on kuvata tanssijoita katunäkymässä. Kuvat ovat aivan huikeita. Ballerina Project on myös facebookissa: http://www.facebook.com/pages/ballerina-project/22455674948. Minä tykkään! :)

maanantai 24. tammikuuta 2011

Raw-food: Limekala

Rakastan ruokaa ja olen erittäin kiinnostunut etenkin ravinnon immunologisesta puolesta. Mielestäni tanssija tarvitsee parasta mahdollista ravintoa soluilleen, ihan kuten muutkin urheilijat.


Tänään valmistimme lounaaksi raakaruokaa eli limellä ja suolalla kypsennettyä limelohta. Tämä on aivan suosikkireseptini! Kypsennettäessä ruokaa ilman lämpöä sen kallisarvoiset entsyymit eivät denaturoidu. Entsyymithän ovat proteiineja ja proteiinit denaturoituvat muistaakseni noin 65 °C, vaikka toiset niistä jo reilussa 40 °C. Siinä sitten voit vilkuttaa mikroravinteille hyvästit! 


Kannustan ihmisiä siirtymään ravintoaineajattelussa seuraavalle tasolle, nimittäin juurikin mikroravinteisiin. Joo, kyllähän kaikki nykypäivänä jo tunnistavat protsukt, hiilarit ja rasvat. Jees, jees, mutta eikö ole vähän tylsää ajatella tankkaavansa pelkästään ravintoaineita. Elimistö tulee toimeen, vaikka mikä tahansa näistä pääravintoaineista vedettäisiin minimiin. Miten hyvin elimistö kuitenkaan tulee toimeen vitaamiinen, mineraalien ja muiden mikroravinteiden puutteessa? No, siitä esimerkkinä voitaisiin mainita nykyihminen, joka "syö Hanna Partanen-terveellisesti" ja sairastaa anemiaa, ylipainoa, kaikennäköisiä puutostiloja sekä ennemmin tai myöhemmin (nykyään ennemmin) myös syöpää. Asioita tutkineena, itselläni testanneena sekä erään kroonista sairautta sairastavan läheiseni täysin päälaelleen heilahtaneiden labratulosten ansiosta, olen vakuuttunut raakaravinnon erinomaisuudesta. Olisitte ollut kuulemassa läheistäni tutkineen lääkärin ihmetystä.


Täytyy tähän väliin todeta, että olen myös tieteen ihminen. Haluan, että asioita voidaan todistaa tutkimuksilla. Lisäksi en syyllistä lääkitiedettämme. Ajan puutteen takia, lääkietiede on muuttunut ihmisten todellisesta ymmärtämisestä ja tutkimisesta enemmän oireiden lääkitsemiseen, eikä niiden syyn selvittämiseen. Terveydenhoitakoulutushan luotiin alunperin huolehtimaan terveydestä eli tekemään sairauksien ennalta ehkäisevää työtä ihmisten parissa. Äitini on terveydenhoitaja ja voin kertoa, ettei hänen työpäivänsä todellakaan täyty ennalta ehkäisevästä työstä, vaan henkisesti vaurioituneiden ja fyysisesti sairaiden nuorten kasvattamisesta. 


Haluaisin, että tarttuisimme ravintoon ennen kaikkea leppoisasti. Ruoan ei tarvitse olla raakaruokaa, jollei se sinua kiinnosta. Paras ohjennuorani on syödä aitoa ruokaa, mieluiten luomuna, eikä elintarviketeollisuuden käsittelemää E621-jäljitelmäruokaa. Tutustukaa Michael Pollan kirjaan "Oikean ruoan puolesta", joka palauttaa meidät ajattelemaan ruokaa pelkästään ruokana, eikä ravintoaineina ja antioksidantteina. Vaikka olenkin kiinnostunut mikroravinneajattelusta ja raakaruoasta, tämä kirja on oikeasti helpoin tie oikeanlaisen ravinnon pariin ja ennen kaikkea ilman omatunnontuskia, joita ruokaan liitetään. Tiedän, että monelle ruokailusta on tullut ahdistava ja stressaava hetki ja tämän kirjan avulla ruoasta saa taas jonkilaisen käistyksen ruokana, eikä minään syntinä. Syömällä oikeaa, aitoa ruokaa päästät itsesi vapaaksi ruoan aiheuttamista kahleista. Kirjoitan tästä kirjasta oman postauksensa, kunhan kerkiän!


Tulipahan taas sanottua...:)


Tässä hieman kuvia kokkeilun tiimellyksestä sekä helppoakin helpompi ohje. Suosittelen!


Leikkaa (filerointi)veitsellä ohuita siivuja kalafileestä. Asettele ne lautaselle ja suolaa tasaisesti. Käytä kunnon suolaa, esim ruususuolaa tai merisuolaa. Purista limen mehua niin, että siivut tulee kasteltua kunnolla mehussa joka puolelta. Anna kypsyä 15-30 min jääkaapissa. Nam!Lohi siivutettunaVas. puoleisessa myös sitruunapippuria

Kypsyttyään, lohen väri muuttuu vaaleammaksi


Tälläistä tänään ja vaikka söisi kuinka, ei tule ähkyväsy

perjantai 21. tammikuuta 2011

Tänään...

... menin balettitunnille myöhässä... Muistin, että se alkaa klo19.45, mutta olikin alkanut jo klo18.45. Menin paikalle sitten siinä 19.30, eli ehdin olemaan tunnilla vain 30 min... Onneksi Lehmussaari päästi minut sisään, enkä edes saanut moitteita.


Tunnilla oli myös eräs tuttu, hänkin Saara nimeltään. Tänään saimme jokainen vuorollaan palautetta grand battementeista ja minun palautteeni oli, että eteenpäin heitettäessa, jalkani saattaa lähteä hieman liian viistoon sivulle. Palaute oli hyvä ja tilanne helppo korjata. Pitää nyt jatkossakin muistaa asia!


Tänään oli jotenkin kyllä muuten todella hyvä tunti (äh, siis se 30min...) ja sarjat alkoivat luistaa. Ensi viikolla uskaltaudun lisäämään jatkotunnit viikkooni, koska loman jälkeinen koordinaatiokyvyttömyys alkaa pikkuhiljaa haihtua.


Huomenna olisi edessä opinnäytetyön tulosten läpikäymistä ja kirjoittamista sekä ihanien kuvaajien piirtämistä... Kuvaajat ovat sellaisia pirulaisia, joiden kanssa saattaa palaa hihat. Onneksi en joudu käyttämään Exceliä, joka on täysin kehno ominaisuuksiltaan, vaan käytän Origin-nimistä ohjelmaa. Illalla sitten, kun muut rentoutuvat jossain lasillisella, niin vetäisen juoksulenkin, teen lihasreenin ja syvävenytykset. Eiköhän sitten uni maistu! Kuulostaapa tylsän kunnolliselta...heh


grand battement (polina semionova)

polina semionova näyttää mallia...jeps


Yritin muuten upottaa alunperin videota, mutta jostain syystä homma ei onnistunut... Onko kohtalotovereita? Yritin muutamaakin eri videota, mutta koodi ei muuttunut videoksi. Olisiko jollain antaa neuvoa? Tänks!Johannan neuvoilla sain suoriuduttua jälleen tietotekniikan haasteista! Videolla esiintyvä tanssija on romanialainen Elisabeta Stanculescu. Koulutuksensa hän on saanut muun muassa Kirov Academy of Balletissa. Nykyään hän asuu ja tanssii freelancerina New Yorkissa. Videon kuva ei ole kovin kaksinen, mutta siitä kuitenkin näkee "purkkamaiset" nivuset ja terävän, huolellisen liikkeen. Kaunista! Kumpa se oma jalkakin lentäisi ilman suomalaista sisua, kuten Raija Lehmussaari usein sanoo.


Purkkamaisella yritän kuvata sitä kuinka nivunen venyy kuin purukumi ja jalat työskentelevät itsenäisesti, nostamatta tai kääntämättä lonkkaa.


torstai 20. tammikuuta 2011

Tänäinen nykytanssi


Tulin vähän aikaa sitten kotio reeneistä. Oli kyllä taas niin loistavaa! Päätettiin, että pidetään nykytunnit 90 minuuttisina, koska akrobatiapuolen hiomiseen menee niin suuri osa ajasta. Ensi viikosta alkaen saamme myös nauttia sirkusopettajan akrobatianeuvoista ja hän tekeekin kuulemma osan tunnista.

Oletteko ikinä kokeilleet siltakaarikävelyä? Itse en ole aikaisemmilla nykytanssitunneilla sitä tehnyt ja voin kertoa, että tenkkapoo tuli. :) Siis miten liikkua eteenpäin, kun kädet ja jalat haluaisivat mennä molemmat ihan eri suuntiin. Nauruksihan se meni, mutta pitää harjoitella kotona, että saisi edes jonkun fokuksen koko touhuun! Eräs voimistelijapohjainen ja balettia ikänsä tanssinut nuori nainen veteli ihan hämähäkkinä edestakaisin. "Joo, ei tää oo vaikeeta, kun sen tajuaa!" Jep...

Odotan kyllä ihan intsinä ensi viikon sirkusopetusta! :D
keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Korva kipiä

Tänään jouduin vasten tahtoani jättämään reenit välistä (jatkob klo18.45-20 & alkeisb klo20-21), koska vasen korvani on ollut koko päivän kipeä ja imusolmuke samaiselta puolelta arka ja turvonnut. Sen olen 24:ään ikävuoteen mennessä oppinut, että kroppaa kannattaa kuunnella. Se on ainut keino välttää loukkaantumiset ja minimoida sairastelut. Olen täysin varma, että olen huomenna ihan kuosissa, mutta jos olisin tänään reeneihin mennyt, seurauksena olisi ollut viikon sairasloma reeneistä. Olen syvästi vastaan sairaana urheilemista, mutta silti tuntien väliin jättäminen tuntuu aina yhtä vaikelta. 


Nyt troppailen itseäni päivän toisella smoothiella, kourallisella goji-marjoja, Molkosanin Herajuomalla sekä Fensatin-propoliskapseleilla. Äitini ostaa minulle aina herajauhetta, joka siis sisältää vihreää teetä, L+maitohappoa ja kuitua. Häneltä olen myös saanut Fensatin.kapseleita, joita popsitaan flunssan ennaltaehkäisyyn tai sen aikana. Ne sisältävät Auringonhattu-uutetta, jota myydään myös tippoina sekä propolista eli mehiläiskittivahaa, jonka "väitetään olevan yhtä tehokas antibiootti kuin penisilliini. Sen sanotaan toimivan kohottamalla elimistön omaa luonnollista vastustuskykyä stimuloimalla immuunivastetta. Sen uskotaan olevan tehokas lääke tuberkuloosiin, pohjukaissuolihaavaan ja muihin vatsavaivoihin. Ulkoisesti käytettynä (voiteena) propoliksen uskotaan auttavan bakteerien ja sienten aiheuttamiin iho-oireisiin."(http://www.tohtori.fi/?page=5184117&id=0463890#)


Suosittelen!


Viimeksi ainakin selvisin oirehtivasta flunssasta tällä setillä. En aio antaa periksi flunssille, jotka ovat nyt pysyneet kauemmin loitolla kuin ikinä elinaikanani!


Tilasin myös tovi sitten JRFitness-storesta Omega-3:sta ja sitraattimuotoista magnesiumia, joka on ehdottomasti parhaiten imeytyvä muoto. Tuo Leaderin omega on siitä hyvää, että siinä ei ole A:ta ja D:tä, joita esim. Möllerin omegassa on, joten sitä voi syöttää myös koirille, joiden maksa ei A:ta osaa käsitellä. Alemmissa kuvissa möllöttääkin perheemme karvainen jäsen, Rasmus, maaliskuussa kunnioitettavat 14 vuotta täyttävä otus, joka on ollut remonttipakolaisena vanhempieni luota tämän viikon.


Voi kumpa olisin huomenna terve nykytunnille!

tiistai 18. tammikuuta 2011

Nilkat!!!

Äsh, kuinka tänään meni hermot nilkkojen kanssa. Sain niistä joku miljoona korjauskommenttia. Ne ovat ehdottomasti heikko kohtani, sillä en ole nilkoistani kovinkaan notkea. Nyt lupaankin ja vannon rääkkääväni nilkkojani erityisen paljon! Lomalla oli aikaa venytellä, mutta heti tuntien alettua syväveyttely on jäänyt vähemmälle, koska olen kotona vasta puoli kymmenen kieppeillä, paitsi torstaisin. Nyt kuitenkin lupaan tehdä nilkkojeni notkeuden ja kaaren eteen triplasti enemmän kuin olen aikaisemmin tehnyt. Kumpparireeniä ja venytyksiä.


Olisiko jollain vinkkejä tiukkojen nilkkojeni löysäämiseksi?


Voisin vaikka vetää nivelsiteet paikoiltaan näillä surmanliukkailla keleillä. Ehkei nyt kuitenkaan...


maanantai 17. tammikuuta 2011

Kulttuuripääkaupungin avajaiset

Postailin tosiaan avajaisista toiseen blogiini. Eipä ollut mitään huippumeininkiä, koska jokiranta ei nyt vaan kertakaikkiaan sovi tällaisen spektaakkeelin näyttämöksi. En siis oikeastaan nähnyt mitään...

Tervetuloa vilkaisemaan kuitenkin postaus:

http://haalaritnurinkurin.blogspot.com/2011/01/kulttuuripaakaupungin-avajaiset.html

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Jokaisen pitää katsoa tämä

Vaikka pätkä on noin puolisen tuntia pitkä, kyseessä on kuitenkin david lynchimäinen, mutta kauniimpi lyhytelokuva. Olkaat hyvä:

lauantai 15. tammikuuta 2011

Eilinen baletti

Voih, oli niin ihanaa ja nyt on paikat hellinä... Aina pienenkin tauon jälkeen tulee kummalliset lihakset kipiöiksi. Nyt eniten sattuu pohkeiden alaosat, yläselkä ja kylkivälilihakset. Nooh, mutta kyllä se siitä taas parin viikon päästä!


Tosiaan eilen olin aikuisten keskitason baletissa ja oli kyllä melko sopivaa settiä mun tasoiselle. Lehmussaari itse veti tunnit ja vaikka hänen ikänsä ottaisi huomioon, jalka nousee edelleen ja nilkat ojentuvat. Tunnilla oli myös sellaisia konkareita, jotka ovat käyneet hänen tunneillaan 70-luvulta lähtien. Eräs nainen tokaisi: "Lasten saamisen jälkeen aloin taas tanssia aktiivisesti. Taisi olla vuosi -86." Jep, meikäläisen synnyinvuosi... Tosiaan täällä aikuisbalettilaiset eivät tepastele, vaan oikeasti osaavat tanssia. Lehmussaari kertoi myös muutaman oppiaansa saavutuksista, joista osa oli ulkomailla, mutta esimerkiksi Salla Eerola (kansallisbaletin tähtitanssija) on hänen kasvattejaan.


Salla Eerola


Lehmussaari on sopivan hyväntuulinen ja iloinen, sillä tällaiselta opettajalta on paljon helpompi ottaa palautetta vastaan. Ainut huono puoli paikassa on lattia, joka on sellaista lakattua puuta (tai parkettia). Pehmeillä tossuilla homma vielä luistaa, mutt kärjillä pitää käyttää sellaista hartsia. En sitten tiedä mitä tossut siitä tykkäävät, kun itse en vielä kärkitossuja omista.


Mutta nyt alan valmistautua illan koitokseen, nimittäin Kulttuuripääkaupungin avajaisiin. Ulkona on nyt sellaiset -15 astetta ja illalla varmaan kiristyy edelleen. Pitääpä pukea kunnon pilkkuhaalari päälle tai muuten lämpöisesti!:) Postailen sitten tapahtumasta tänne tai toiseen blogiini, vähän postauksen näkökulmasta riippuen!

perjantai 14. tammikuuta 2011

Eilinen nykytanssi

Voih, eilinen nykytanssi oli jotain niiiiin ihanaaa! Lämmittelyt olivat todella rankat. Sen jälkeen keskityttiin TANSSIMISEEN, eikä hinkattu tekniikoita. Opettaja oli sitä mieltä, että koska jokainen käy monta kertaa viikossa baletissa, hän ei teetä meillä enää tenduilta tai plieitä. Teimme kolmea eri sarjaa, jotka olivat haastavia, mutta loogisia, paitsi viimeinen, josta oli jotenkin vaikea tajuta...

Nykytanssi on kyllä mielestäni erittain mukavaa ja onneksi kyseinen opettaja päästi meidät kunnolla jammailemaan, emmekä hinkanneet 45min tekniikoita ja saaneet tanssia vain 45min. 

Me like!:D

Kuva teoksesta Kajastus/Mimmu Rankanen 2008

Kuvassa kuulemma välillä nykyopettajaa sijaistava Pekka Hiltunen, joka on Aurinkobaletin tanssija. Hän on opettanut myös Funkyllä.


tiistai 11. tammikuuta 2011

Kaikki meni prseelleen....

Nyt on kuulkaas käynyt niin harmittavasti, että... 1. Eilen olin liian luuseri, enkä kertakaikkiaan uskaltautunut menemään sille jatkotunnille. Hyi minua...
 2. Tänään olin tunnilla VÄÄRÄÄN AIKAAN! Viimeksi, kun tiedustelin tuntiaikatauluja Lehmussaarelta, hän joko antoi minulle väärän ajan/kirjoitin ylös väärän ajan. Kyseinen balettikoulu on toiminut jostain 70-luvusta lähtien ja ilmeisesti asiakkaita on riittänyt, sillä tunitaikatauluakin pitää kysellä puhelimitse.
Hienosti lähti reenit käyntiin...:( Huomenna menen sitten siihen alkeistunnille (ja ehkä sitä ennen jatkotunnille, jos uskallan) ja to olisi 90min nykyä ja pe 75min keskitasoa. Raija Lehmussaaren balettikoulussa on se hienous, että siellä voi hyppiä myös muille tunneille kuin aikuisbalettitunneille aikuisenakin (jos siis rahkeet riitää). 

Nyt on kyllä synkkä ketutus, mutta onneksi huomenna pääsen alkamaan reenaamisen! 
maanantai 10. tammikuuta 2011

Balettikirjani


Toivoin joululahjaksi kolme balettikirjaa. Esittelen ne nyt tässä.

 1. New York City Ballet workout (Peter Martins, Ballet Master in Chief, asnd New York City Ballet):

 • sisältää 50 venytystä ja harjoitusta
 • selkeät, hienot kuvat
Tämä kirja oli itselleni pettymys, sillä jokainen liike oli jo entuudestaan tuttu, koska olen harrastanut ahkerasti myös voimajoogaa ja muute kehonhuoltoa. Kirja sopii kuitenkin erittäin hyvin balettia tai muuta tanssia aloittavalle kotiharjoitteluun. Suosittelen!


Tässä muutamia kuvia to sneak a peek:2. Techical Manual and Dictionary of Classical Ballet (Gail Grant):
 • sisältää yli 800 liikettä ranskaksi ja yksityiskohtaiset selitykset englanniksi
 • lopussa käsien ja jalkojen asennot, vartalon suunnat, arabesquet (Cecchetti, ranskalainen, venäläinen tyyli), attitudet
 • balettisanasto on minulle melko tuttua, mutta välillä törmään uusiin ilmaisuihin
 • ranskaa en ole koskaan opiskellut, mutta pystyn tulkitsemaan opasta ihan mainiosti
 • Suosittelen!
 • todella edullinen3. Classical Ballet Technique (Gretchen Ward Warren):
 • aivan huippu!
 • kaikki mitä baletti on puristettuna suureen, 400-sivuiseen tiiliskiveen
 • jokainen liike ja asento kuvitettuna ja ohjeistettuna
 • sopii jokaiselle, olit sitten ammattilainen tai harrastaja
 • tätä olen selaillut ahkerasti joulun jälkeen
 • tämän parempaa balettikirjaa ei voi löytää mistään
Selasin aivan kaikki nettikaupat ja tietenkin Amazonin, jossa on kaikki maailman kirjat ja tämä on aivan kiistatta paras mahdollinen kirja omistaa. Suosittelen todella lämpimästi!

Lisäsin kirjat myös sivupalkkiin, jos jotakuta kiinnostaa tilata. Britannian Amazonilla on nykyään ilmainen kuljetus yli 25 £ tilauksista (n. 30€). Amazonin hinnat ovat myös aika lyömättömät... 

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Väskämys

Oon niinku niiiiin töttöröö... Sain hienosti 13 sivua kirjoitettua tänään teoriaa opinnäytetyöhön ja nyt rupeaa pää jo kumisemaan tyhjyyttä ja sormet hakkaamaan mitä sattuu... Tähän voisi siis olla hyvä lopetta ja kirmaista pikkuiselle iltalenkille, jotta saisi vähän näitä räpylöitä venyteltyä. Sen jälkeen saunaan ja iltapalaa nassuun.

Tämän parmepaan postuakseen en tänään pysty, mutta huomenna sitten ekalle tunnille ja siitähän varmsti jotain juttua sitten raapustelen tänne!

Illanjatkoja!:)

lauantai 8. tammikuuta 2011

Kauhia jännitys!

Nyt se jännittäminen sitten alkoi...

Kuumottaa todella paljon se uuteen tanssikouluun meno! Juttelin viime viikolla Raija Lehmussaaren (balettikoulun johtaja ja omistaja) kanssa puhelimessa ja turisimme kuin vanhat tutut. Hän vetää maanantain ensimmäisen jatkotunnin ja kehotti minua tulemaan heti sinne vaan ja kokeilemaan, että onko se sitten liian paha. Nooh, olin vielä viime viikolla kahden vaiheilla, että uskaltaudunko sinne, vai menenkö ensimmäistä kertaa vasta tiistain keskitasoon, mutta sitten päätin, että maanantaina uskaltaudun.

On niin hassua, että tässä sitä jännittää uuteen tanssikouluun menoa, mutta tiedän, että ensimmäisen viikon jälkeen paikka on jo niin tuttu, että fiilikset ovat aivan toiset. Jotenkin se tietämättömyys jännittää...Olen tanssinut Funkyllä varmaan jostain vuodesta 2006 tai 2007 ja kyllä tuntui haikealta vetäistä joulunäytöksessä viimeiset lopputanssit... Jos rahani riittäisivät, niin kävisin ehdottomasti myös parilla Funkyn tunnilla viikossa. En olisi missään tapauksessa lähtenyt Funkyltä, jos siellä olisi ollut enemmän balettia tarjolla. :(

Vaikka jänskättää, en myöskään malta millään odottaa ensi viikkoa! Jibbiii!!

Kuva ei mitenkään liity postaukseen, mutta lätkäisin sen nyt silti tuohon.Kuvassa Karl Lagerfeldin näkemys Chanelin ballerinasta, The Dying Swan

torstai 6. tammikuuta 2011

Sairasteluja ja toipumisiaOlen aina ollut sairastelevaa tyyppiä. Saan jokaisen flunssan ja myös ne pahemmat, kuten influenssat. Aineenvaihduntani on varsin vilkas, joten elimistöni hukkaa myös sille hyödylliset aineet. Luisteluaikana elin jatkuvassa flunssakierteessä - jäähalli kun ei ole ideaalein paikka viettää päivät hikisenä ja vähissä vaatteissa.


Tähän tuli kuitenkin muutos. Viime toukokuun tienoilla olen aloittanut syömään aamiaiseksi itse valmistetun smoothien. Huolimatta syksyn ja alkutalven stressaavasta aikataulustani ja lumipyryssä tai kovassa pakkasessa pyöräilemisestä, olen pysynt terveenä. Tämä on minulle ihmeparantuminen, koska en ole tainnut olla koskaan elämässäni näin pitkään terveenä!

Uskon, että smoothie on juuri oikea muoto minulle ravintoaineiden imeytymisen kannalta, sillä olen popsinut myös vitamiineja, joiden hyöty ei kuitenkaan ole ollut mitään tähän verrattuna. Smoothieen tulee myös lisättyä niin suuri osa päivän hedelmien saannista, ettei niitä tarvitse napsia myöhemmin vitamiinien toivossa. Lisään smoohtieen myös vihersalaattia ja kesäisin yrttejä, joita on silloin paremmin saatavilla. Vihersalaatit sisältävät ainutlaatuisia ravinteita ja moninkerroin enemmän kuin jäävuorisalaatti, joka on pääosin vettä...


Smoothie toimii myös raw-food-ateriana. Raw-food, eli nimensä mukaan kypsentämätön ruoka, nostaa elimistön pH:ta emäksisemmäksi. Tällä on edullista vaikutusta nykyihmiselle, sillä elimistömme pH on yleensä liian hapan, jolloin tulehdusherkkyys lisääntyy. Raakaruoan ja superfoodien kingi Suomen päässä on ehdottomasti Olli Posti eli Viidakkomies: http://www.viidakkomies.com/. Hän pitää MS-tautiaan kurissa ruokavaliolla. Vapise HaPa, Hanna Partanen ja low fat-uskontosi!

Jees, mutta smoothien kautta tulee LISÄTTYÄ HYVÄÄ, eikä joudu poistamaan mitään, vaan ruokavaliosta vahingossakin tippuvat vähempiravinteikkaat ruoat. Eräs teoria roskaruokaväeston lihomisesta on heidän alituinen aliRAVITSEMUKSENSA. Näin heillä on krooninen nälkä ja kaikki mitä he syövät, varastoituu kehoon, sillä se luulee elävänsä aliravitsemustilaa.

Ehkäpä tässä voisin innokkaimille paljastaa perus aamusmoothieni (voit syödä vaikka lounaaksi ja erinomaista ennen reenejä) reseptin:

- mustikoita/puolukoita/goji-marjoja/inka-marjoja noin 2-3dl (pakastemarjat ovat hyviä, koska pitävät smoothien kylmänä, muuta itse suosin yhdistelmää, puolukka+mustikka+goji)(muista käyttää kotimaisia marjoja, ulkomaisissa on ainakin tällähetkellä ollut paljon norovirusta, joka vaatisi 90asteen kuumentamisen ennen käyttöä)

- kaksi banaania

- yksi päärynä lohkoiksi pilkottuna, kuorineen (pese hyvin)

(- pari ruokalusikallista turkkilaista luonnonjogurttia, mielellään Luomua)

- 1,5 - 2dl kylmää vettä

(- 1 tl raakakaakaojauhetta, ihan sitä kaupasta saatavaa)

- salaattia niin pipona! Eli sen verran kuin mahtuu

Sekoita blenderissä. Välillä ei tykkää mennä sekaisin helposti, mutta lisää silloin vettä ja voit hieman sekoittaa/tunkea jotenkin aineksia lähemmän blenderin pohjaa, jotta sekoittuminen olisi helpompaa. Tämä annos on varsin suuri, joten voit aloittaa syömällä sen vaikka puoliksi jonkun kanssa, tai säilömällä puolet jääkaappiin (tai tekemällä puolikkaan annoksen). Olen myös huomannut, että näin ison setin juomiseen tarvitsee vähän enemmän aikaa, koska se vie yön jälkeisestä pikkuruisesta paastomahalaukusta varsin suuren tilan.

Elkäämme unohtako elävämme täällä, jonne aurinko ei ympärivuosittain paista. Syökäämme siis runsaasti D-vitamiinia ja omega-3:a! Aikuinen voi popsia D-vitamiinia pimeän aikaan vaikka 100µg huoletta, mutta jos nyt saisi tyydytettyä edes sen 7,5 µg, joka on ehdoton minimi. Urheilijalle ja ikäihmiselle (hauskaa, että olemme samassa kategoriassa...) päivän tarve olisi 25µg. Yleensä omegoihin on lisätty D:tä, mutta itse syön lisäksi pelkkää D:tä. Näin naisena, menetämme rautaa aina kuukautisten aikana, joten talviaikaan sitäkin voi syödä ravintolisänä. Lisäksi urheilijoille suositellaankin rautalisää ja rautahan lisää myös virkeyttä näin talviaikaan.
Alla olisi vielä pari e-bookia raakaruoasta. Ilmoitelkaahan jos linkit eivät toimi, yritän keksiä jotain...

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=1suRhbIucJbdUyV8QUTBVBT8sovXz8WBNYsTcCbW9A9k446XcVvE3ROTPaLwk&hl=en&authkey=CM28udcN

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=1rkrkd9PRrSUoHK05jLdSfcvacrA5cVEyWd90Q9sGsov_rPbIfAfysImpJvo0&hl=en&authkey=CL7Hz7EE

Haluan toivottaa kaikille oikein tervettä kevättä! Kaikkein kauheinta on, jos joutuu jäämään tunneilta pois. Toivottavasti saatte myös virtaa ja suorituskykyä näistä vinkeistä. Keho on nykymaailmassa niin kovilla, että sitä kannattaa välillä helliä ja muistaa aina kuunnella.

Ihan sairaan hyvä balettileffa!

Katsoin eilen elokuvan The Company, joka iski erinomaisuudellaan aivan puun takaa! Mitä parhautta tanssin ystävälle!

joffery-ballet.jpg

Leffassa ei sinänsä ole juonta, vaan siinä seurataan tanssiryhmän arkea - reenejä ja esiintymisiä. Elokuvan yksi hienous on se, että aina ennen esitystä näytetään kuinka tanssijat harjoittelevat kyseistä pätkää ihan tavallisissa reenivaatteissa tanssisalissa. Sen jälkeen hypätäänkin kohtaukseen, jossa tanssijat esiintyvät lavalla täysissä esiintymisasuissa ja -meikeissä.

Elokuvan paras puoli on sen dokumenttimaisuus. Ja niitä esityksiä näytetään oikeasti useampi minuutti, eikä vain muutama sekunti. Neve Campell yllättää niinkin loistavana tanssijana ja Joffrey baletin tanssijat ovatkin sitten aivan omaa luokkaansa!

Tässä linkki elokuvan traileriin:


Suosittelen!

malcolm-mcdowell.jpgJouduin laittamaan trailerista vain linkin, koska upotettuna sen koko lähti ihan lapasesta... Löytyisikö ketään viisaampaa, joka tietää miten sovittaa upotettu video nätisti eli sopivan kokoisena blogiin?

Hahaa, nyt sain Johannalta hyvän neuvon tähän upottamiseen, eli tässä elokuvan trailer, kas näin:


maanantai 3. tammikuuta 2011

Tavoitteita

Tavoitteita tälle keväälle ja pidemmällekin:

 1. Lisätä notkeutta ja liikkuvuutta (etenkin yläselkä)
 2. Parantaa tasapainoa
 3. Saada pään liikkeet näyttämään luonnollisilta, eikä opetelluilta
 4. Saada jalat kertakaikkiaan nousemaan korkeammalle ja kauniimmin
 5. Lisätä nilkkoijen notkeutta ja jalan kaarta
 6. Päästä tanssimaan kärkitossuilla
 7. Lisätä aukikiertoaViikon reeni

Joululomailun jälkeen olisi varmaan pikkuhiljaa ihan jees ruveta taas venyttelemään ja käydä vähän juoksemassa ennen kuin tanssitunnit ensi viikolla alkavat.

Tiistaina, eli tänään käyn illalla vetäisemässä noin 45min lenkin, jonka jälkeen teen pitkät venyttelyt ja hieman voimajoogaa yläkropalle. Sitten vielä parin tunnin päästä venyttelyistä lyhyet, palauttavat venyttelyt.

Keskiviikkona vedän samanlaisen lenkin ja reenaan "pinnalliset lihakset" yläkropasta, eli punnerrukset, selät, vatsat, kyljet ja teen nilkkareeniä(flex-point, yms.)kuminauhalla. Lopuksi piiiitkäät venytykset. Palauttelu taas n. 2h päästä pitkien venytysten jälkeen lyhkäisillä venytyksillä.

Torstaina puuhastelen taas tiistain mukaisesti.

Perjantaina menen ehkä hierontaan. Äitini tekee välillä toiminimellä hierontoja. Hänellä olen käynyt vain Kalelvalaisessa jäsenkorjauksessa, enkä koskaan tavallisessa hieronnassa. Nyt voisi olla paikallaan yläkropan perus junttaushieronta. Toinen jalkani on hieman pidempi kuin toinen, joten kalevalaisella ollaan pystytty korjaamaan sen aiheuttamaa epätasapainoa kehossani. Suosittelen!

Lauantaina ja sunnuntaina voisin myös käydä juoksemassa ja tehdä toisena päivänä voimajoogaa ja toisena pinnallisia lihaksia. Hemmetin pitkät venyttelyt vielä loppuun, niin josko se jalka taas nousisi ensi viikolla paremmin... Niin ja ehdottomasti kumpparireeniä nilkoille molempina päivinä!

Poikaystävälläni(avomieheni, en vaan osaa käyttää sitä sanaa...) on myös penkki+tanko sekä hyvät käsipainot ja välillä reenaan myös niillä. Keskityn kuitenkin enemmän syviin lihaksiin, jolloin en "pumppaa itseäni tukkoon"(joo siis en tarkoita mitään pinnallisia muskeleita, joita naisena on ihan hemmetin vaikea kasvattaa, eli ne eivät kyllä mitenkään yhtäkkiä ilmesty), vaan vahvistan niitä lihaksia, joilla oikeasti siellä kärkitossullakin pysytään tasapainossa. Pelkästään pinnallisten lihasten reenaaminen heikentään liikkuvuutta ja muodostaa lyhempiä lihaksia, jolloin esimerkiksi developpeta ei ole mahdollista tehdä yhtä korkealle, vaan lihakset "ottavat vastaan".Rakastan uusia alkuja!

Hiiop, hiiiiooop, hiiiiiooooopppp! Näin käynnistyy uusi blogini. Huterasti, mutta määrätietoisesti. Vähän niin kuin oma, uusi hetkeni elämässä.

Olen 24-vuotias biotekniikan opiskelija, jonka olisi määrä valmistua parin kuukauden sisään. Ai miksikö näin keskellä kevättä? No niinkin harmittavaisesta syystä kuin että opintotukeni päättyvät helmikuuhun.

Olen kirjoittanut kesästä 2009 ensimmäistä blogiani, joka kertoo enemmän elämästäni, opiskelusta ja pohdiskeluistani. Blogin nimi on Haalarit nurinkurin, joten siitä luonnollinen jatkumo toiselle blogilleni oli tietenkin pistää asiat taas nurinkurin - tällä kertaa tutu.

Tutu nurinkurin keskittyy tanssi-intohimooni. Jos nyt hieman pohjustaisin tätä tanssitaustaani... Olen aloittanut taitoluistelun 5-vuotiaana, jonka oheistreeninä tietysti PITI tanssia balettia. Inhosin laittaa balettipuvun päälle ja inhosin lajin rauhallisuutta ja jokaisen liikkeen viimeiseen asti hiomista. Keskityttyäni muodostelmaluisteluun 11-vuotiaana, baletti muuttui jazz-tanssiin ja kehonhuoltoon. Neljätoistavuotiaana oikeassa polvessani alkoi ilmetä kipua ja jäykkyyttä. Luistelin lukion toiselle luokalle asti ja lopulta päädyin polvileikkaukseen, jossa minulta poistettiin vuosien varrella kertynyttä rustoa, joka kipua oli aiheuttanut. Kirurgi oli sitä mieltä, että tähän loppui SM-urheiluni ja minun piti keksiä tilalle jotain muuta. Hajoiltuani ajatukseen, että minusta ei enää olisi urheilemaan tosissani aloin kuntouttaa jalkaani. Sen jälkeen elämässäni alkoi uusi alku. Päätin mennä tanssimaan jazzia parina kertana viikossa. Tanssin aluksi Mona Koivusella, sen jälkeen Taina Kovalaisella ja lopulta Tanssi Studio Funkyllä. Laajensin hiljalleen tuntimäärääni ja ennen kuin huomasinkaan polveni kesti taas 10 tuntia reenaamista viikossa. Tanssi ei sinänsä ole yhtä tapaturmallinen laji kuin luistelu, sillä luistellessa tulee ahkerasti hakattua polvia jäänpintaan.

Olen siis kaksi viimeistä vuotta tanssinut rajattomasti Studio Funkyllä(kävin siellä ennen siis muutaman kerran viikossa) ja esimerkiksi viime syksyinen lukujärjestykseni näytti tältä:

Ma: Jazz 2, 75min
Nykytanssi 2/body fusion, 60min
Ti: Baletti, jatkotaso 60min
Lyrical dance 20+, 75min
Ke: Locking 1, 60min
Show 2, 75min
To: Nykytanssi 1, 60min
Tanssin tekniikka 2, 60min
Pe: Vapaa
La: Show 20+, 60min
Su: Show 20+, 60min
Voimajooga, 75min

Tein joululomalla lopullisen päätöksen siitä, että HALUAN TANSSIA ENEMMÄN BALETTIA, PRKELE! Jouduin siis tekemään hirvittävän vaikean päätöksen ja jättää ihanista ihanimman tanssikoulun ja siirtyä uuteen, täysin vieraaseen kouluun nimeltä Raija Lehmussaaren balettikoulu. Tunnit alkavat ensi viikolla ja olen aivan jännityksestä järkyttynyt! Miten aikuinen voi jännittää jotain uuden aloittamista näin pölönä? Sellaista se uuteen siirtyminen on.

Tämä on minun intohimoni ja tätä lähden nyt toteuttamaan. Katsotaan kuinka minun käy, mutta tuskin minulle kuinkaan käy! Ainakaan huonosti...